Áfonyás fehércsokis somlói

Nyári somlói fehércsokival és friss gyümölccsel! Készítsünk jó nagy adagot, nem fogjuk megunni!

Elő- és elkészítési idő

40 + 15 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A piskótához:

A fehércsoki-krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 40 g porcukor
  • 1 tábla fehércsoki

A tejszínhabhoz:

  • 2 dl tejszín
  • 40 g porcukor

Fehércsoki-forgács a tálaláshoz:

  • 200 g fehércsoki

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. 
  3. A sárgáját 7-9 perc alatt verjük fehéredésig a barna cukorral, majd adjuk hozzá a fél citrom levét, a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a felolvasztott Vénusz Natúr Sütőmargarint is. Hintsük meg a liszttel, és keverjük csomómentesre.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét 7-10 perc alatt. Forgassuk az ebből kapott habot a sűrű tésztához: először a harmadát, majd keverés után az újabb és újabb harmadát. Ne keverjük túl, hogy ne essen össze a hab!
  5. Öntsük a híg tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt aranybarnára pirul, ekkor el is készült. Hagyjuk kihűlni, majd daraboljuk fel kedvünk szerint.
  6. Kis szószos edényben hevítsük fel a tejszínt, majd keverjük bele a fehércsokit, és olvasszuk fel benne teljesen. Keverjük gyakran, nehogy odaégjen! Ha teljesen feloldódott a csoki, hagyjuk kihűlni.
  7. Konyhai robotgéppel verjünk tejszínhabot a tejszínből. A porcukrot keverjük bele akkor, amikor már kezd összeállni.
  8. Állítsuk össze a pohárdesszertet: Kezdjük a piskótával, majd a fehércsoki-krémmel, tejszínhabbal, megmosott és leszárított áfonyával. Folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok! Díszítsük fehércsoki-forgáccsal.

Elkészítési tipp

Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a piskóta.

A kész pohárdesszertet 2-4 órán keresztül tárolhatjuk a hűtőben, utána a tejszínhab elkezd összeesni.

Eperrel vagy málnával is elkészíthetjük.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Áfonyás fehércsokis somlói

Hozzávalók

A piskótához:

A fehércsoki-krémhez:

A tejszínhabhoz:

Fehércsoki-forgács a tálaláshoz:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. 
  3. A sárgáját 7-9 perc alatt verjük fehéredésig a barna cukorral, majd adjuk hozzá a fél citrom levét, a sütőport, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a felolvasztott Vénusz Natúr Sütőmargarint is. Hintsük meg a liszttel, és keverjük csomómentesre.
  4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét 7-10 perc alatt. Forgassuk az ebből kapott habot a sűrű tésztához: először a harmadát, majd keverés után az újabb és újabb harmadát. Ne keverjük túl, hogy ne essen össze a hab!
  5. Öntsük a híg tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük az előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt aranybarnára pirul, ekkor el is készült. Hagyjuk kihűlni, majd daraboljuk fel kedvünk szerint.
  6. Kis szószos edényben hevítsük fel a tejszínt, majd keverjük bele a fehércsokit, és olvasszuk fel benne teljesen. Keverjük gyakran, nehogy odaégjen! Ha teljesen feloldódott a csoki, hagyjuk kihűlni.
  7. Konyhai robotgéppel verjünk tejszínhabot a tejszínből. A porcukrot keverjük bele akkor, amikor már kezd összeállni.
  8. Állítsuk össze a pohárdesszertet: Kezdjük a piskótával, majd a fehércsoki-krémmel, tejszínhabbal, megmosott és leszárított áfonyával. Folytassuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok! Díszítsük fehércsoki-forgáccsal.

Elkészítési tipp

Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a piskóta.

A kész pohárdesszertet 2-4 órán keresztül tárolhatjuk a hűtőben, utána a tejszínhab elkezd összeesni.

Eperrel vagy málnával is elkészíthetjük.