Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Pácolt marhahús káposztasalátával

Ízletes, finoman fokhagymás marhahús, amit feldob a könnyű káposztasaláta. 

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A káposztasalátához:

A pácolt marhahúshoz:

Elkészítés

  1. Hártyázzuk le a marhahúst. Finoman kenjük be mindkét oldalát Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal, majd sóval, borssal és kevés rozmaringgal is. Folpackkal csomagoljuk be légmentesen, majd tegyük a hűtőszekrénybe 10-48 órára. Pácoláshoz ideálisabb a szárazabb marhahús (flank steak), de zsírral és erekkel szépen átszőtt rostélyos vagy hátszín is megteszi!
  2. Készítsünk házi majonézt: nagy edényben keverjük ki a tojássárgáját mustárral, sóval és cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni a Vénusz 100% napraforgó-étolajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, keverjük hozzá a tejfölt is. 
  3. Daraboljuk vékony csíkokra a lilakáposztát, majd az almát és a csemegeuborkát is vágjuk kis kockákra. Keverjük mindet a házi majonézhez, majd felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe. 
  4. A sütés napján vegyük elő a bepácolt marhahúst a hűtőből. Csomagoljuk ki a folpackból/vákuumzacskóból, majd finoman törölgessük le konyhai papírtörlővel a felesleges olajat. Hagyjuk szobahőmérsékleten sütés előtt ~ 1 órát, hogy ne hidegen kezdjünk hozzá.
  5. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. 
  6. Tűzhely felett hevítsük a serpenyőt a legnagyobb fokozaton. Amikor már nagyon forró, hevítsük tovább, majd locsoljuk meg egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Helyezzük bele a húst, majd 3-5 perc alatt, gyakran forgatva süssünk rá kérget. Ha hőálló a serpenyő nyele, akkor tegyük serpenyőstül az előmelegített sütőbe. Ha nem, akkor tegyük át a húst egy tepsibe.
  7. Süssük 6-9 percig, majd forgassuk meg a húst, és süssük további 6-8 percig. Ha elkészült, tegyük vágódeszkára és hagyjuk pihenni további 8 percig.
  8. Szeleteljük fel a húst és tálaljuk forrón a hideg káposztasalátával. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint!

Elkészítési tipp

Próbáljunk egész marha hasaalját, vagy flank steaket szerezni a pácoláshoz.

Ha van vákuumozónk, akkor zárjuk vákuumzacskóba a bepácolt marhát.

Sütőben befejezve 6-6 perc alatt medium rare, 8-8 perc alatt medium fokozatra süthetjük a marhahúst.

Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj fokhagymás, paradicsomos és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pácolt marhahús káposztasalátával

Hozzávalók

A káposztasalátához:

A pácolt marhahúshoz:

Elkészítés

  1. Hártyázzuk le a marhahúst. Finoman kenjük be mindkét oldalát Vénusz PLUSZ Fokhagymás Fűszerolajjal, majd sóval, borssal és kevés rozmaringgal is. Folpackkal csomagoljuk be légmentesen, majd tegyük a hűtőszekrénybe 10-48 órára. Pácoláshoz ideálisabb a szárazabb marhahús (flank steak), de zsírral és erekkel szépen átszőtt rostélyos vagy hátszín is megteszi!
  2. Készítsünk házi majonézt: nagy edényben keverjük ki a tojássárgáját mustárral, sóval és cukorral. Kezdjük cseppenként adagolva hozzáönteni a Vénusz 100% napraforgó-étolajat, közben keverjük folyamatosan, hogy nehogy kicsapódjon. Ha már összeállt, keverjük hozzá a tejfölt is. 
  3. Daraboljuk vékony csíkokra a lilakáposztát, majd az almát és a csemegeuborkát is vágjuk kis kockákra. Keverjük mindet a házi majonézhez, majd felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe. 
  4. A sütés napján vegyük elő a bepácolt marhahúst a hűtőből. Csomagoljuk ki a folpackból/vákuumzacskóból, majd finoman törölgessük le konyhai papírtörlővel a felesleges olajat. Hagyjuk szobahőmérsékleten sütés előtt ~ 1 órát, hogy ne hidegen kezdjünk hozzá.
  5. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. 
  6. Tűzhely felett hevítsük a serpenyőt a legnagyobb fokozaton. Amikor már nagyon forró, hevítsük tovább, majd locsoljuk meg egy kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Helyezzük bele a húst, majd 3-5 perc alatt, gyakran forgatva süssünk rá kérget. Ha hőálló a serpenyő nyele, akkor tegyük serpenyőstül az előmelegített sütőbe. Ha nem, akkor tegyük át a húst egy tepsibe.
  7. Süssük 6-9 percig, majd forgassuk meg a húst, és süssük további 6-8 percig. Ha elkészült, tegyük vágódeszkára és hagyjuk pihenni további 8 percig.
  8. Szeleteljük fel a húst és tálaljuk forrón a hideg káposztasalátával. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint!

Elkészítési tipp

Próbáljunk egész marha hasaalját, vagy flank steaket szerezni a pácoláshoz.

Ha van vákuumozónk, akkor zárjuk vákuumzacskóba a bepácolt marhát.

Sütőben befejezve 6-6 perc alatt medium rare, 8-8 perc alatt medium fokozatra süthetjük a marhahúst.