Tortilla tekercs babkrémmel és zöldségekkel

Ez egy olyan recept, ami tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára is tökéletes! :)

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 6 db tortillakorong
  • 100 g serrano sonka
  • 100 g cheddar sajt
  • 50 g bébispenót
  • 100 g paradicsom
  • 50 g csemegeuborka
  • 50 g jalapeno paprika
  • 130 g kígyóuborka
  • 400 g fehérbab konzerv
  • 100 g Vénusz+ Valódi Vajas kenőmargarin
  • só, bors
  • friss koriander
  • 1 lime leve

Elkészítés

  1. Daraboljuk fel a paradicsomot, kígyóuborkát, csemegeuborkát, jalapeno paprikát fél centis kis kockákra. Minél apróbbra sikerül, annál jobb!
  2. Reszeljük le a sajtot. A bébispenótot mossuk át alaposan, majd szárítsuk le.
  3. Konyhai aprítógépben turmixoljuk össze a konzerv fehérbabot a Vénusz+ Valódi Vajas kenőmargarinnal, hogy könnyű krémet kapjunk. Facsarjuk hozzá egy fél lime levét, majd sózzuk ízlés szerint.
  4. Terítsük ki a tortillakorongokat egy nagy felületre. Enyhén vizezzük be őket, majd kezdjük el felhalmozni rajta az alapanyagokat: először a babkrémet, majd a darabokra tépkedett serrano sonkát, bébispenótot, reszelt cheddart, végül a csemegeuborkát, kígyóuborkát, paradicsomot, jalapenot, mindenből ugyanannyit. Finoman nyomkodjuk le a feltéteket, majd óvatosan, az egyik szélétől kezdve csavarjuk fel a tortillát. 
  5. Folpackkal, vagy alufóliával csavarjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára, hogy megtartsa a formáját.
  6. Tálaláskor bontsuk ki a fóliából a tekercseket, majd szeleteljük fel. Hintsük meg friss korianderrel!

Elkészítési tipp

Készíthetünk gluténmentes verziót kukoricalisztből készült tortillából.

Akár egész éjjelre bent hagyhatjuk a hűtőben!

Próbáljuk minél apróbbra darabolni a hozzávalókat, így könnyebb lesz feltekerni a tortillát.

Vénusz+ Valódi Vajas

Margarin és vaj csökkentett zsírtartalmú keveréke. Zsírtartalom: 60% (növényi olajok és zsírok: 54%, tejzsír: 6%). A Vénusz+ Valódi Vajas keverékben a margarin krémessége és a vaj tradicionális zamata egyesül. A Vénusz+ Valódi Vajas már közvetlenül a hűtőből kivéve is nagyszerűen kenhető, és kiváló kelléke egy fenséges reggelinek. Különlegességével könnyedén tehet emlékezetessé minden reggelit.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tortilla tekercs babkrémmel és zöldségekkel

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Daraboljuk fel a paradicsomot, kígyóuborkát, csemegeuborkát, jalapeno paprikát fél centis kis kockákra. Minél apróbbra sikerül, annál jobb!
  2. Reszeljük le a sajtot. A bébispenótot mossuk át alaposan, majd szárítsuk le.
  3. Konyhai aprítógépben turmixoljuk össze a konzerv fehérbabot a Vénusz+ Valódi Vajas kenőmargarinnal, hogy könnyű krémet kapjunk. Facsarjuk hozzá egy fél lime levét, majd sózzuk ízlés szerint.
  4. Terítsük ki a tortillakorongokat egy nagy felületre. Enyhén vizezzük be őket, majd kezdjük el felhalmozni rajta az alapanyagokat: először a babkrémet, majd a darabokra tépkedett serrano sonkát, bébispenótot, reszelt cheddart, végül a csemegeuborkát, kígyóuborkát, paradicsomot, jalapenot, mindenből ugyanannyit. Finoman nyomkodjuk le a feltéteket, majd óvatosan, az egyik szélétől kezdve csavarjuk fel a tortillát. 
  5. Folpackkal, vagy alufóliával csavarjuk be, majd tegyük hűtőszekrénybe 1-2 órára, hogy megtartsa a formáját.
  6. Tálaláskor bontsuk ki a fóliából a tekercseket, majd szeleteljük fel. Hintsük meg friss korianderrel!

Elkészítési tipp

Készíthetünk gluténmentes verziót kukoricalisztből készült tortillából.

Akár egész éjjelre bent hagyhatjuk a hűtőben!

Próbáljuk minél apróbbra darabolni a hozzávalókat, így könnyebb lesz feltekerni a tortillát.