Spenótsaláta sült rákkal

Akár 15 perc alatt tengerparti vacsoraélményt varázsolhatunk az asztalra ezzel a sült garnélás spenótsalátával. 

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Allergének

Glutén

Rákfélék

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz Zöldfűszeres olaj
  • fél citrom leve
  • 100 g koktélparadicsom
  • 40 dkg garnéla
  • 60 g bébispenót
  • 40 g rukkola
  • 1 szelet kenyér
  • pecorino vagy parmezán a tálaláshoz
  • só, bors

Elkészítés

  1. Egy salátástálban forgassuk össze az alaposan megmosott bébispenótot, rukkolát és az apróra vágott koktélparadicsomot.
  2. Nagy teflonserpenyőben pirítsuk ropogósra a centis kockákra vágott kenyeret, majd vegyük ki és keverjük a zöldségekhez.
  3. Öntsünk 1 evőkanálnyi Vénusz Zöldfűszeres olajat a felhevített serpenyőbe, majd tegyük bele a felolvasztott, leszárított garnélarákot. Egy fordítással, másfél perc alatt el is készül. Enyhén sózzuk is meg.
  4. Forgassuk össze a salátát a garnélarákkal, adjuk hozzá a fél citrom levét és 2 kanálnyi Vénusz Zöldfűszeres étolajat. Hintsük meg vékonyra forgácsolt parmezánnal és már hozzá is láthatunk!

Elkészítési tipp

Ha fagyasztott garnélát használunk, mindig kíméletesen olvasszuk fel, semmiképpen ne forró víz alatt, mert abban megfő. A kíméletes felolvasztás után pedig hagyjuk lecsepegni, vagy szárítsuk le, hogy ne vizesen kezdjük el sütni.

Használjunk nagyobb garnélát a sütéshez, és ne süssük túl, mert ahogy veszti el a hőtől a víztartalmát, úgy megy össze a rák.

Ezt a salátát frissen ajánljuk elfogyasztani.

A Vénusz Zöldfűszeres olajat használat előtt jól rázzuk fel.

Vénusz PLUSZ Zöldfűszeres Fűszerolaj

Első préselésű finomított repceétolaj rozmaringos, oregánós és bazsalikomos fűszerezéssel.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spenótsaláta sült rákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy salátástálban forgassuk össze az alaposan megmosott bébispenótot, rukkolát és az apróra vágott koktélparadicsomot.
  2. Nagy teflonserpenyőben pirítsuk ropogósra a centis kockákra vágott kenyeret, majd vegyük ki és keverjük a zöldségekhez.
  3. Öntsünk 1 evőkanálnyi Vénusz Zöldfűszeres olajat a felhevített serpenyőbe, majd tegyük bele a felolvasztott, leszárított garnélarákot. Egy fordítással, másfél perc alatt el is készül. Enyhén sózzuk is meg.
  4. Forgassuk össze a salátát a garnélarákkal, adjuk hozzá a fél citrom levét és 2 kanálnyi Vénusz Zöldfűszeres étolajat. Hintsük meg vékonyra forgácsolt parmezánnal és már hozzá is láthatunk!

Elkészítési tipp

Ha fagyasztott garnélát használunk, mindig kíméletesen olvasszuk fel, semmiképpen ne forró víz alatt, mert abban megfő. A kíméletes felolvasztás után pedig hagyjuk lecsepegni, vagy szárítsuk le, hogy ne vizesen kezdjük el sütni.

Használjunk nagyobb garnélát a sütéshez, és ne süssük túl, mert ahogy veszti el a hőtől a víztartalmát, úgy megy össze a rák.

Ezt a salátát frissen ajánljuk elfogyasztani.

A Vénusz Zöldfűszeres olajat használat előtt jól rázzuk fel.