Rakott sajtos csirke

Klasszikus recept, de megunhatatlan, ráadásul gyorsan össze is lehet dobni, kezdőknek is ajánljuk.

Elő- és elkészítési idő

20 + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 csirkemell filé
  • 100 g liszt
  • 2 tojás
  • 200 g (trappista) sajt
  • 2 dl tejszín
  • fél kk szerecsendió
  • 2-3 ek Vénusz Immuno étolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kenjünk ki vékonyan Vénusz Immuno étolajjal egy magas falú tepsit.
  3. Tisztítsuk meg alaposan a csirkemell filéket, majd keresztben vágjuk őket ketté. Finoman klopfoljuk laposabbra az összes szeletet és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  4. Forgassuk meg lisztben a szeleteket, majd a felvert tojásban, végül pedig a lereszelt sajtban, mintha paníroznánk. Végül tegyük őket több rétegben a tepsibe. A rétegek közé szórjunk további sajtot!
  5. Öntsük fel a szerecsendióval elkevert tejszínnel a rakott húst, majd hintsük meg a maradék reszelt sajttal. Végül fóliázzuk be, majd tegyük az előmelegített sütőbe 30-40 percre.
  6. Az idő leteltével távolítsuk el az alufóliát a tepsiről, majd süssük további 20-25 percig, amíg aranybarnára pirul.
  7. Amíg sül a rakott csirke, hevítsünk kanálnyi Vénusz Immuno étolajat magas falú fazékban. Futtassuk meg benne az átöblített és lecsepegtetett rizst, sózzuk meg, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a fazekat, majd azonnal vegyük a legalacsonyabb lángra - 18-20 perc múlva kész is a rizs.
  8. Tálaljuk forrón a rakott csirkével.

Elkészítési tipp

Ha szeretjük, 2 teáskanálnyi mustárt is keverhetünk a tejszínbe.

Gluténmentes lisztkeverékkel is elkészíthetjük.

Hidegen is nagyon finom!

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Rakott sajtos csirke

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Kenjünk ki vékonyan Vénusz Immuno étolajjal egy magas falú tepsit.
  3. Tisztítsuk meg alaposan a csirkemell filéket, majd keresztben vágjuk őket ketté. Finoman klopfoljuk laposabbra az összes szeletet és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  4. Forgassuk meg lisztben a szeleteket, majd a felvert tojásban, végül pedig a lereszelt sajtban, mintha paníroznánk. Végül tegyük őket több rétegben a tepsibe. A rétegek közé szórjunk további sajtot!
  5. Öntsük fel a szerecsendióval elkevert tejszínnel a rakott húst, majd hintsük meg a maradék reszelt sajttal. Végül fóliázzuk be, majd tegyük az előmelegített sütőbe 30-40 percre.
  6. Az idő leteltével távolítsuk el az alufóliát a tepsiről, majd süssük további 20-25 percig, amíg aranybarnára pirul.
  7. Amíg sül a rakott csirke, hevítsünk kanálnyi Vénusz Immuno étolajat magas falú fazékban. Futtassuk meg benne az átöblített és lecsepegtetett rizst, sózzuk meg, majd öntsük fel a vízzel. Fedjük le a fazekat, majd azonnal vegyük a legalacsonyabb lángra - 18-20 perc múlva kész is a rizs.
  8. Tálaljuk forrón a rakott csirkével.

Elkészítési tipp

Ha szeretjük, 2 teáskanálnyi mustárt is keverhetünk a tejszínbe.

Gluténmentes lisztkeverékkel is elkészíthetjük.

Hidegen is nagyon finom!