Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Túrós-bazsalikomos pogácsa

A pogácsa is azon ételek egyike, amit sokféle ízben lehet elkészíteni. Ez a túrós-bazsalikomos verzió elképesztően finom.

Elő- és elkészítési idő

3x 10 perc + 50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tetejére:

  • 1 tojás 
  • egész kömény, nagyszemű só a sütéshez
  • zemű só a sütéshez

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a bazsalikomot, majd vágjuk egészen apróra.
  2. Nagy keverőedényben törjük össze a túrót villával, majd keverjük hozzá a bazsalikomot.
  3. Adjuk hozzá a tojást, majd a hideg Vénusz Natúr Sütőmargarint is. Végül hintsük meg a liszttel és a sóval, majd gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk follpackba a tésztát, majd tegyük a hűtőszekrénybe 40 percre.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, majd hajtsuk be mindkét oldalát, végül az egészet felülről lefelé is hajtsuk félbe. Csomagoljuk be újra, majd tegyük vissza a hűtőbe további 40 percre.
  5. Ismételjük meg háromszor ugyanígy ezt a hajtogatást.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Végül nyújtsuk a tésztát egy centi vastagra, majd késsel vagy derelyevágóval húzzunk párhuzamos csíkokat a tészta tetejére.
  8. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, majd helyezzük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire.
  9. Kenjük le a pogácsák tetejét kevés vízzel felvert tojással, majd hintsük meg ízlés szerint egész köménnyel, valamint nagyszemű (füstölt) sóval.
  10. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.

Elkészítési tipp

Medvehagymával is nagyon finom!

Dolgozzunk hidegen a tésztával, ettől és a sok rétegtől lesz leveles és könnyű.

Ne faljuk fel az összes pogácsát melegen, hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Túrós-bazsalikomos pogácsa

Hozzávalók

A tetejére:

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan a bazsalikomot, majd vágjuk egészen apróra.
  2. Nagy keverőedényben törjük össze a túrót villával, majd keverjük hozzá a bazsalikomot.
  3. Adjuk hozzá a tojást, majd a hideg Vénusz Natúr Sütőmargarint is. Végül hintsük meg a liszttel és a sóval, majd gyúrjunk belőle tésztát. Csomagoljuk follpackba a tésztát, majd tegyük a hűtőszekrénybe 40 percre.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, majd hajtsuk be mindkét oldalát, végül az egészet felülről lefelé is hajtsuk félbe. Csomagoljuk be újra, majd tegyük vissza a hűtőbe további 40 percre.
  5. Ismételjük meg háromszor ugyanígy ezt a hajtogatást.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  7. Végül nyújtsuk a tésztát egy centi vastagra, majd késsel vagy derelyevágóval húzzunk párhuzamos csíkokat a tészta tetejére.
  8. Szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, majd helyezzük a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire.
  9. Kenjük le a pogácsák tetejét kevés vízzel felvert tojással, majd hintsük meg ízlés szerint egész köménnyel, valamint nagyszemű (füstölt) sóval.
  10. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük meg.

Elkészítési tipp

Medvehagymával is nagyon finom!

Dolgozzunk hidegen a tésztával, ettől és a sok rétegtől lesz leveles és könnyű.

Ne faljuk fel az összes pogácsát melegen, hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön.