Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Húsgombócos spagetti

A mártás krémes, a gombócok puhák. Érdemes nekiállni ennek a tésztaételnek, a családtagok biztosan imádni fogják.

Elő- és elkészítési idő

15 + 50 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

4 fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A mártáshoz:

A húsgombócokhoz:

  • 40 dkg darált sertés
  • 40 dkg darált marha
  • 2 kis szelet kenyér
  • 1 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 2 tk édeskömény mag
  • 1 kk őrölt koriander
  • fél marék friss bazsalikom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk só
  • 50 g reszelt parmezán 

A tésztához:

Tálaláshoz:

  • friss bazsalikom és parmezán ízlés szerint

Elkészítés

  1. Alaposan áztassuk be a kis kockákra darabolt kenyeret a joghurtba, ha megszívta magát, teljesen nyomkodjuk ki belőle.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk át gyorsan az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd szedjük keverőedénybe az egyharmadát. A maradékhoz adjuk hozzá a konzerv paradicsomokat, fedjük le, majd főzzük takarék lángon 30-40 percig.
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a kétfajta darált húst a beáztatott kenyérrel, a tojásokkal, a reszelt parmezánnal. 
  5. Mozsárba zúzzuk össze az édeskömény magokat, majd keverjük a korianderrel és a sóval együtt a húsos masszához. Gyúrjuk hozzá a megmosott, majd egészen apróra vágott friss bazsalikomot és teáskanálnyi szárított oregánót is.
  6. Béleljünk ki egy lapos tepsit sütőpapírral. Formázzunk 4-5 centi átmérőjű gombócokat a masszából, majd helyezzük a tepsire. Végül, ha az összes golyót meggyúrtuk, tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe. Süssük készre 15-20 perc alatt a húsgolyókat, majd óvatosan helyezzük őket a rotyogó paradicsomszószba.
  7. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztához, majd kevés só és pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolaj hozzáadásával főzzük készre a tésztát  a zacskón található utasítás szerint.
  8. Tálaljuk forrón a paradicsomszószos húsgombóccal, frissen reszelt parmezánnal és kevés bazsalikommal.

Elkészítési tipp

Ne gyúrjuk túl a húsgombócokat, akkor jó, ha kicsit lazább az állaga.

Teáskanálnyi majorannát is keverhetünk a húsgombóchoz.

A spagettin kívül másféle tésztával is készíthetjük, amilyen épp van otthon.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Húsgombócos spagetti

Hozzávalók

A mártáshoz:

A húsgombócokhoz:

A tésztához:

Tálaláshoz:

Elkészítés

  1. Alaposan áztassuk be a kis kockákra darabolt kenyeret a joghurtba, ha megszívta magát, teljesen nyomkodjuk ki belőle.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Magas falú fazékban hevítsünk 2 kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat. Pirítsuk át gyorsan az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd szedjük keverőedénybe az egyharmadát. A maradékhoz adjuk hozzá a konzerv paradicsomokat, fedjük le, majd főzzük takarék lángon 30-40 percig.
  4. Nagy keverőedényben gyúrjuk össze a kétfajta darált húst a beáztatott kenyérrel, a tojásokkal, a reszelt parmezánnal. 
  5. Mozsárba zúzzuk össze az édeskömény magokat, majd keverjük a korianderrel és a sóval együtt a húsos masszához. Gyúrjuk hozzá a megmosott, majd egészen apróra vágott friss bazsalikomot és teáskanálnyi szárított oregánót is.
  6. Béleljünk ki egy lapos tepsit sütőpapírral. Formázzunk 4-5 centi átmérőjű gombócokat a masszából, majd helyezzük a tepsire. Végül, ha az összes golyót meggyúrtuk, tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe. Süssük készre 15-20 perc alatt a húsgolyókat, majd óvatosan helyezzük őket a rotyogó paradicsomszószba.
  7. Forraljunk bőséges mennyiségű vizet a tésztához, majd kevés só és pár kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolaj hozzáadásával főzzük készre a tésztát  a zacskón található utasítás szerint.
  8. Tálaljuk forrón a paradicsomszószos húsgombóccal, frissen reszelt parmezánnal és kevés bazsalikommal.

Elkészítési tipp

Ne gyúrjuk túl a húsgombócokat, akkor jó, ha kicsit lazább az állaga.

Teáskanálnyi majorannát is keverhetünk a húsgombóchoz.

A spagettin kívül másféle tésztával is készíthetjük, amilyen épp van otthon.