897 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A hazai Vénusz étolajok egy literes kiszerelésű palackjait adagolást segítő kupakkal láttuk el. Így kétféle öntési irány közül választhatsz a szabályozható olajöntéshez.
Ráadásul környezeti lábnyoma is kisebb, hiszen termékenként összesen 3,04 grammal kevesebb műanyagot használunk fel a gyártás során a korábbi csomagoláshoz képest, ami 11%-os csökkenésnek feleltethető meg.
Sütés előtt nagyjából 40 perccel vegyük elő a szeletelt báránycombot a hűtőszekrényből, hogy mire elkezdjük sütni szobahőmérsékletű legyen.
Magas falú fazékban hevítsünk kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajat, majd futtassuk meg benne a megmosott és felaprított újhagymát, aminek a zöld részét is használjuk fel. Mielőtt színt kapna az újhagyma, keverjük hozzá az összezúzott majd felaprított fokhagymát is.
Egy-két perc pirítást követően adjuk hozzá az átöblített zöldborsót, majd öntsük fel száraz fehérborral. Négy-öt perc párolást követően öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedjük le, és főzzük 15-20 percig.
Szedjük le a menta leveleit a száráról, majd kissé aprítsuk fel, és dobjuk a borsó mellé.
Botmixerrel pürésítsük krémesre, de úgyis jó, ha egy kicsit darabos lesz. Sózzuk ízlés szerint.
Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat. Ha már nagyon forró, óvatosan helyezzük bele a szeletelt báránycombot. Gyorsan kell elkészíteni a báránycomb szeleteket, mindegyik oldalát 2 - 3 percig kell a serpenyőben sütni.
Sütés után tegyük vágódeszkára a húst, majd hagyjuk pihenni pár percig.
Végül sózzuk, finoman borsozzuk, majd tálaljuk forrón a mentás borsópürével és friss borsószárral.
Tegyünk pár csepp citromot a borsópüréhez.
A bárányt süssük hasonlóan, mint a steaket, de figyeljünk oda rá, hogy lényegesen hamarabb átsül!
Centi vastag bárány szeletnél a következő ideig süssük oldalanként: well done - teljesen átsült: 2-3 perc. Medium - közepesen átsült: 2 perc. Rare - véres: 1 - 1,5 perc
TOVÁBBI RECEPTEK |
897 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció