894 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A húsvéti ebédhez elhasználhatjuk a maradék tojást, és máris egy finom és kreatív köretünk lesz.
30 + 20 perc
egyszerű
4 főre
~ 530 Kcal
Tisztítsuk meg alaposan a krumplit, majd vágjuk fel 2-3 centis darabokra. Magas falú fazékban, enyhén sózott vízben főzzük puhára 20-25 perc alatt. Ha megpuhult, öblítsük le és hagyjuk kihűlni.
Ha nincs készre főzött keménytojásunk, enyhén sózott vízben 10-14 perc alatt készítsük el, majd folyó hideg víz alatt pucoljuk meg.
Nagy salátásedényben keverjük ki a mustárt a cukorral, sóval, Vénusz Omega 3&6 étolajjal és az almaecettel, hogy híg mártást kapjunk. Kóstoljuk, majd kedvünk szerint édesítsük-sózzuk!
Forgassuk össze a krumplit a salátaöntettel, a szeletelt keménytojással és a megmosott, felaprított kaporral, petrezselyemmel, és vékonyra szelt újhagymával.
Fogyasztásig tegyük fél-egy órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízek!
A keményre főzött tojás hűtőszekrényben tárolva 1 hétig megőrzi a minőségét.
Snidlinggel, vagy más friss tavaszi fűszernövénnyel is nagyon finom.
Almaecet helyett balzsamecetet is használhatunk, vagy, ha egyik sincs, sima ételecet is jó hozzá.
TOVÁBBI RECEPTEK |
894 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció