Kókuszos-citromos ricottás tarte

Friss, citromos és kókuszos tarte házilag gyúrt pitetésztával. Tökéletes húsvéti recept az ünnepi asztalra.

Elő- és elkészítési idő

25 + 45 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8-12 szelet

Kalória

~ 400 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A pitetésztához:


A krémes töltelékhez:

  • 400 g ricotta 
  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g cukor
  • 5 tojás
  • 1 citrom leve
  • 80 g pirított kókuszforgács

Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, Vénusz Natúr Sütőmargarinból, csipet sóból, cukorból és a vízből morzsálódó pitetésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőbe pihenni fél órára.

  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  3. Nyújtsuk ki a pitetésztát 3-4 mm vastagságúra, majd helyezzük egy sütőmargarinnal enyhén kikent piteformába. Fakanál nyelével nyomkodjuk bele a széleit a formába.

  4. Tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre, majd vegyük ki.

  5. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fehéredésig a cukor nagy részével (kb. 90 g), majd adjuk hozzá a ricottát és a kókuszreszeléket, végül a citrom levét is.

  6. A tojások fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukor hozzáadásával. Forgassuk össze finoman a tojásfehérje habot a ricottás tojássárgája krémmel.

  7. Töltsük meg a híg krémmel az elősütött pitét, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre.

  8. Fogyasztásig hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaljuk pirított kókuszforgáccsal.

Elkészítési tipp

Tegyünk a sütőbe egy kisebb tepsit vízzel feltöltve, az így keletkező gőzben sülve kevésbé fog megrepedezni a tarte teteje.

Kezeletlen citrom lereszelt héját is keverhetünk a krémbe.

Ehetjük házi lekvárral is.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Kókuszos-citromos ricottás tarte

Hozzávalók

A pitetésztához:


A krémes töltelékhez:


Elkészítés

  1. Gyúrjunk a lisztből, Vénusz Natúr Sütőmargarinból, csipet sóból, cukorból és a vízből morzsálódó pitetésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőbe pihenni fél órára.

  2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  3. Nyújtsuk ki a pitetésztát 3-4 mm vastagságúra, majd helyezzük egy sütőmargarinnal enyhén kikent piteformába. Fakanál nyelével nyomkodjuk bele a széleit a formába.

  4. Tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre, majd vegyük ki.

  5. Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fehéredésig a cukor nagy részével (kb. 90 g), majd adjuk hozzá a ricottát és a kókuszreszeléket, végül a citrom levét is.

  6. A tojások fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukor hozzáadásával. Forgassuk össze finoman a tojásfehérje habot a ricottás tojássárgája krémmel.

  7. Töltsük meg a híg krémmel az elősütött pitét, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre.

  8. Fogyasztásig hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaljuk pirított kókuszforgáccsal.


Elkészítési tipp

Tegyünk a sütőbe egy kisebb tepsit vízzel feltöltve, az így keletkező gőzben sülve kevésbé fog megrepedezni a tarte teteje.

Kezeletlen citrom lereszelt héját is keverhetünk a krémbe.

Ehetjük házi lekvárral is.