895 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Friss, citromos és kókuszos tarte házilag gyúrt pitetésztával. Tökéletes húsvéti recept az ünnepi asztalra.
25 + 45 perc
közepes
8-12 szelet
~ 400 Kcal
A pitetésztához:
A krémes töltelékhez:
Gyúrjunk a lisztből, Vénusz Natúr Sütőmargarinból, csipet sóból, cukorból és a vízből morzsálódó pitetésztát. Fóliázzuk be, majd tegyük hűtőbe pihenni fél órára.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Nyújtsuk ki a pitetésztát 3-4 mm vastagságúra, majd helyezzük egy sütőmargarinnal enyhén kikent piteformába. Fakanál nyelével nyomkodjuk bele a széleit a formába.
Tegyük az előmelegített sütőbe 10 percre, majd vegyük ki.
Válasszuk ketté a tojásokat. A sárgáját verjük fehéredésig a cukor nagy részével (kb. 90 g), majd adjuk hozzá a ricottát és a kókuszreszeléket, végül a citrom levét is.
A tojások fehérjét verjük kemény habbá a maradék cukor hozzáadásával. Forgassuk össze finoman a tojásfehérje habot a ricottás tojássárgája krémmel.
Töltsük meg a híg krémmel az elősütött pitét, majd tegyük az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre.
Fogyasztásig hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálaljuk pirított kókuszforgáccsal.
Tegyünk a sütőbe egy kisebb tepsit vízzel feltöltve, az így keletkező gőzben sülve kevésbé fog megrepedezni a tarte teteje.
Kezeletlen citrom lereszelt héját is keverhetünk a krémbe.
Ehetjük házi lekvárral is.
TOVÁBBI RECEPTEK |
895 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció