894 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A tavasz legfrissebb hírnöke a medvehagyma: tökéletes salátát készíthetünk belőle.
15 + 20 perc
egyszerű
4 főre
~ 780 Kcal
Széles teflonserpenyőben kanálnyi Vénusz Immuno étolajon futtassuk meg az alaposan megmosott medvehagymát. 3-4 perc alatt el is készül, elég, ha összeesik.
A házi majonéz elkészítéséhez nagy keverőedényben keverjük ki a tojássárgáját mustárral. Adjuk hozzá a kanálnyi cukrot, majd vékony sugárban folyamatos keverés mellett kezdjük el hozzáönteni a Vénusz Immuno étolajat. Az olaj öntése közben mindig keverjünk rögtön a masszán, hogy ne váljon ki az olaj, végül jöhet hozzá a tejföl is.
Keverjük a fonnyasztott medvehagyma felét a házi majonézhez, majd turmixoljuk le teljesen, amíg egynemű nem lesz.
Magas falú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Sózzuk finoman, majd adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a csomagoláson jelölt idő alatt. Szűrjük le és folyó hideg víz alatt hűtsük is le.
Keverjük el a tésztát a medvehagymás házi majonézzel. Forgassuk hozzá a maradék fonnyasztott medvehagymát, majd a feldarabolt koktélparadicsomot és a füstölt gomolyát is.
Készítsünk nagyobb adag medvehagymás házi majonézt, nagyon finom lesz szendvicsekre is, és alaposan lezárva 1-2 napig megőrzi a minőségét.
Füstölt gomolya helyett használhatunk fetát, vagy kecskesajtot is.
Gluténmentes tésztából is elkészíthető!
TOVÁBBI RECEPTEK |
894 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció