Fekete fehér katonák

Dobjuk fel az uzsonnát! Készítsünk fekete fehér szendvics katonákat, amiket akár sakkpálya alakban is tálalhatunk.

Elő- és elkészítési idő

5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 - 8 főre

Kalória

~ 263 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A világos oldalhoz

  • 4 db fehér, héj nélküli kenyér
  • 4 szelet világos pulykasonka
  • 4 szelet trappista sajt
  • Vénusz Natúr Kenőmargarin ízlés szerint
  • 2-3 db világos levelű saláta


A sötét oldalhoz 

  • 4 db teljeskiőrlésű rozskenyér
  • 8 szelet téliszalámi
  • 6-7 szelet fekete sajt
  • Vénusz Natúr Kenőmargarin ízlés szerint
  • 2-3 db sötétbordó levelű saláta

Elkészítés

  1. Kezdjük a fehér szendvicsekkel: kenjük meg Vénusz Natúr Kenőmargarinnal a kenyereket. 
  2. Tegyük rá a salátát, úgy, hogy picit kilógjon. Arra jöhet pulykasonka két rétegben, majd a sajtszeletek.
  3. Vágjuk négybe, majd ismételjük meg ezt a másik kenyérrel is. 
  4. A sötét oldal is hasonlóan készül: Kenjük meg a rozskenyeret Vénusz Natúr Kenőmargarinnal, tegyünk rá egy bordó salátalevelet, a téliszalámi szeleteket és a sajtot. Vágjuk óvatosan négybe. 
  5. A katonákat vegyesen vagy színek szerint tálaljuk.

Elkészítési tipp

A fekete sajt eléggé morzsásan törik, így legyünk óvatosak.

Készíthetünk mellé egy egyszerű salátát is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek választhatnak kétféle gluténmentes toastot is.

Vénusz Natúr

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Natúr kenőmargarinhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Fekete fehér katonák

Hozzávalók

A világos oldalhoz


A sötét oldalhoz 

Elkészítés

  1. Kezdjük a fehér szendvicsekkel: kenjük meg Vénusz Natúr Kenőmargarinnal a kenyereket. 
  2. Tegyük rá a salátát, úgy, hogy picit kilógjon. Arra jöhet pulykasonka két rétegben, majd a sajtszeletek.
  3. Vágjuk négybe, majd ismételjük meg ezt a másik kenyérrel is. 
  4. A sötét oldal is hasonlóan készül: Kenjük meg a rozskenyeret Vénusz Natúr Kenőmargarinnal, tegyünk rá egy bordó salátalevelet, a téliszalámi szeleteket és a sajtot. Vágjuk óvatosan négybe. 
  5. A katonákat vegyesen vagy színek szerint tálaljuk.

Elkészítési tipp

A fekete sajt eléggé morzsásan törik, így legyünk óvatosak.

Készíthetünk mellé egy egyszerű salátát is.

Ételallergia tipp

Gluténérzékenyek választhatnak kétféle gluténmentes toastot is.