Csokiba Mártott Mályvacukor

Milyen jópofa édességgel lephetjük meg a gyerekeket télapókor a hagyományos csokimikulás helyett? A csokiba mártott mályvacukor szuper fincsi, és ráadásul akár együtt is készíthetjük a gyerekekkel.

Elő- és elkészítési idő

10p +15p

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 csomag mályvacukor
  • 1 tábla tej vagy étcsoki
  • 5 dkg Vénusz Sütőmargarin
  • 2-3 ek színes cukorka
  • 10 db hurkapálcika
  • 1 magas falú pohár

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a tábla csokoládét.
  2. Adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint, és keverjük lágy, selymes krémmé.
  3. Öntsük át egy tálkába, amibe majd mártogatni tudunk.
  4. Tegyük egy tálcára a mályvacukrot, és húzzunk rá egyet-egyet minden hurkapálcikára. 
  5. Mártsuk a csokiba a mályvacukrot, ha van kedvünk szórjuk meg színes cukorkával, majd állítsuk bele a pohárba. 
  6. Ha nem esszük meg azonnal, akkor tegyük gyorsan hűtőbe, mert ott gyorsan rádermed a csoki, így nem csöpög nagyon. 

Elkészítési tipp

Miután felolvadt a csoki, ne várjunk sokat, azonnal kezdjük el a mártogatást, mert nagyjából 20 perc alatt visszadermed.

Ha mégis visszadermedne, melegítsük fel újra.

Ha nem csak mályvacukrot mártogatnánk, érdemes gyümölccsel is kipróbálni.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Csokiba Mártott Mályvacukor

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vízgőz felett olvasszuk fel a tábla csokoládét.
  2. Adjuk hozzá a Vénusz Sütőmargarint, és keverjük lágy, selymes krémmé.
  3. Öntsük át egy tálkába, amibe majd mártogatni tudunk.
  4. Tegyük egy tálcára a mályvacukrot, és húzzunk rá egyet-egyet minden hurkapálcikára. 
  5. Mártsuk a csokiba a mályvacukrot, ha van kedvünk szórjuk meg színes cukorkával, majd állítsuk bele a pohárba. 
  6. Ha nem esszük meg azonnal, akkor tegyük gyorsan hűtőbe, mert ott gyorsan rádermed a csoki, így nem csöpög nagyon. 

Elkészítési tipp

Miután felolvadt a csoki, ne várjunk sokat, azonnal kezdjük el a mártogatást, mert nagyjából 20 perc alatt visszadermed.

Ha mégis visszadermedne, melegítsük fel újra.

Ha nem csak mályvacukrot mártogatnánk, érdemes gyümölccsel is kipróbálni.