Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Házi libamájburger

Ha már unjuk a klasszikus hambit, ötvözzük a mennyeien finom libamájat a hamburgerrel!

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 1510 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 500 g libamáj
  • 1 ek Vénusz 100% Napraforgó étolaj
  • 2 db magos zsemle
  • 1 ek mustár
  • 4 ek házi majonéz
  • 1 lilahagyma
  • 10 db csemegeuborka
  • 2 marék rukkola és vegyes saláta

Elkészítés

  1. Vegyük ki a májat 1 órával a sütés előtt a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Majd melegvízbe mártott késsel vágjunk belőle 1,5-2 cm vastagságú szeleteket. 
  2. Vágjuk ketté a zsemléket, melegítsük át őket 170 fokra előmelegített sütőben.
  3. Vegyünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele egy evőkanál Vénusz étolajat, miután felhevült, süssük benne aranybarnára a májat, majd vegyük ki, és hagyjuk picit hűlni.
  4. Amíg hűl a máj, keverjük ki a majonézt a mustárral, majd kenjük meg vele a zsemlék alját. 
  5. Halmozzunk a zsömlére rukkolát és salátát ízlés szerint, majd helyezzünk rá vékonyra szeletelt lilahagyma karikákat.
  6. Tegyünk rá 1-2 szelet májat, majd 3-4 darabot a ketté vágott csemegeuborkából. 
  7. Jöhet rá a zsemle teteje, és már ehetjük is! 

Elkészítési tipp

A kisült zsírt tegyük egy dobozba, és helyezzük bele a maradék májat, így sokáig eláll majd.

Tehetünk a hamburgerünkbe bármilyen savanyúságot, például gyöngyhagymát is.

Még a klasszikus ketchuppal is finom a libamájburger.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Házi libamájburger

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyük ki a májat 1 órával a sütés előtt a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Majd melegvízbe mártott késsel vágjunk belőle 1,5-2 cm vastagságú szeleteket. 
  2. Vágjuk ketté a zsemléket, melegítsük át őket 170 fokra előmelegített sütőben.
  3. Vegyünk elő egy serpenyőt, öntsünk bele egy evőkanál Vénusz étolajat, miután felhevült, süssük benne aranybarnára a májat, majd vegyük ki, és hagyjuk picit hűlni.
  4. Amíg hűl a máj, keverjük ki a majonézt a mustárral, majd kenjük meg vele a zsemlék alját. 
  5. Halmozzunk a zsömlére rukkolát és salátát ízlés szerint, majd helyezzünk rá vékonyra szeletelt lilahagyma karikákat.
  6. Tegyünk rá 1-2 szelet májat, majd 3-4 darabot a ketté vágott csemegeuborkából. 
  7. Jöhet rá a zsemle teteje, és már ehetjük is! 

Elkészítési tipp

A kisült zsírt tegyük egy dobozba, és helyezzük bele a maradék májat, így sokáig eláll majd.

Tehetünk a hamburgerünkbe bármilyen savanyúságot, például gyöngyhagymát is.

Még a klasszikus ketchuppal is finom a libamájburger.