Vegán gratin

Fantasztikusan telt, őszi étel ez a karfiollal és krumplival készülő vegán gratin, amiből egyáltalán nem hiányzik a hús.

Elő- és elkészítési idő

40 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 780 Kcal

Allergének

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol
  • 2-3 db közepes krumpli
  • 4 dl kókusztejszín
  • 2 ek keményítő
  • 1 dl víz
  • 2 ek curry por
  • 3 fokhagyma
  • 6-8 db aszalt paradicsom
  • 2 ek Vénusz 100% Napraforgó étolaj
  • szezámmag
  • koriander

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplikat, szeljük fel fél-egy centi vastagságúra majd főzzük őket 15 perc alatt puhára. Ha kész, szűrjük le.
  2. A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira, majd ezt is főzzük elő, 5-6 percig. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Készítsük el az öntetet: Botmixerrel keverjük össze a kókusztejszínt, a keményítőt és a curryt. Vágjuk fel a fokhagymát, ezt is adjuk hozzá, és ha szükséges, hígítsuk fél-1 dl vízzel.
  5. Vágjuk fel vékony csíkokra a szárított paradicsomokat. 
  6. Vegyünk elő egy jénait. Az aljára öntsünk egy kevés Vénuszt étolajat, majd kenjük szét. Rakjuk ki krumplival, majd szórjuk meg a szárított paradicsom felével. 
  7. Halmozzuk rá a karfiolrózsákat, és a maradék szárított paradicsomot, majd öntsük le a szósszal. 
  8. Mielőtt sütőbe tennénk, szórjuk meg szezámmaggal, majd süssük aranybarnára fél óra alatt.
  9. Tálalás előtt picit hagyjuk szikkadni, majd szórjuk meg friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Petrezselyemmel és chilivel is isteni!

Ha fogyasztunk sajtot, megszórhatjuk egy kevés juhsajttal is.

Érdemes nagy adagot készíteni, másnap is nagyon finom.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

892 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Vegán gratin

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a krumplikat, szeljük fel fél-egy centi vastagságúra majd főzzük őket 15 perc alatt puhára. Ha kész, szűrjük le.
  2. A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira, majd ezt is főzzük elő, 5-6 percig. 
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Készítsük el az öntetet: Botmixerrel keverjük össze a kókusztejszínt, a keményítőt és a curryt. Vágjuk fel a fokhagymát, ezt is adjuk hozzá, és ha szükséges, hígítsuk fél-1 dl vízzel.
  5. Vágjuk fel vékony csíkokra a szárított paradicsomokat. 
  6. Vegyünk elő egy jénait. Az aljára öntsünk egy kevés Vénuszt étolajat, majd kenjük szét. Rakjuk ki krumplival, majd szórjuk meg a szárított paradicsom felével. 
  7. Halmozzuk rá a karfiolrózsákat, és a maradék szárított paradicsomot, majd öntsük le a szósszal. 
  8. Mielőtt sütőbe tennénk, szórjuk meg szezámmaggal, majd süssük aranybarnára fél óra alatt.
  9. Tálalás előtt picit hagyjuk szikkadni, majd szórjuk meg friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Petrezselyemmel és chilivel is isteni!

Ha fogyasztunk sajtot, megszórhatjuk egy kevés juhsajttal is.

Érdemes nagy adagot készíteni, másnap is nagyon finom.