Bundás kalács

Pillanatok alatt kész, meleg, édes és finom része lehet egy vasárnapi reggelinek vagy brunchnak.

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 4-6 szelet fonott kalács
  • 1 körte
  • 2 tojás
  • 4 ek Vénusz Sütőolaj
  • 1 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • 2-3 ek juharszirup / agave

Elkészítés

  1. Vágjuk 1,5 cm-es szeletekre a kalácsot. Hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat egy serpenyőben. 
  2. Verjük fel a tojásokat, majd forgassuk át benne a kalácsokat, és tegyük a forró olajba.
  3. Süssük aranybarnára mindkét oldalát 1-2 perc alatt, majd tegyük konyhai törlőkendőre, hogy felszívja a felesleges olajat. 
  4. Szeljük fel a körtét, és azt is pirítsuk meg a maradék olajban. 
  5. Tálaláskor hintsük meg fahéjas porcukorral és/vagy csepegtessünk rá juharszirupot.

Elkészítési tipp

Körte helyett bármilyen szezonális gyümölccsel, télen akár kompóttal is nagyon finom.

A kicsit már megszáradt vagy szikkadt kalácsot is könnyen hasznosítjuk, így elkerülhetjük az étel kidobását.

Zsemléből is érdemes kipróbálni, úgy is nagyon finom lesz.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Bundás kalács

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk 1,5 cm-es szeletekre a kalácsot. Hevítsük fel a Vénusz Sütőolajat egy serpenyőben. 
  2. Verjük fel a tojásokat, majd forgassuk át benne a kalácsokat, és tegyük a forró olajba.
  3. Süssük aranybarnára mindkét oldalát 1-2 perc alatt, majd tegyük konyhai törlőkendőre, hogy felszívja a felesleges olajat. 
  4. Szeljük fel a körtét, és azt is pirítsuk meg a maradék olajban. 
  5. Tálaláskor hintsük meg fahéjas porcukorral és/vagy csepegtessünk rá juharszirupot.

Elkészítési tipp

Körte helyett bármilyen szezonális gyümölccsel, télen akár kompóttal is nagyon finom.

A kicsit már megszáradt vagy szikkadt kalácsot is könnyen hasznosítjuk, így elkerülhetjük az étel kidobását.

Zsemléből is érdemes kipróbálni, úgy is nagyon finom lesz.