Tejszínes lazacos tagliatelle

Ősszel nincs is jobb, mint az otthon melegében együtt főzni, majd bekuckózni egy jó film elé! Mutatjuk is hozzá a receptet!

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Kalória

~ 900 Kcal

Allergének

Glutén

Hal

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magasfalú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Amint felforrt, sózzuk, majd kanálnyi olaj társaságában helyezzük bele a tésztát.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd futtassuk meg benne gyorsan a kb. 1 centis darabokra szelt lazacot. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a megmosott, leszárított bébispenótot és sózzuk ízlés szerint.
  3. Szűrjük le a tésztát, majd forgassuk meg a lazacos mártásban. 
  4. Tálaljuk forrón, reszelt parmezánnal!

Elkészítési tipp

Facsarjunk fél citromot a halra sülés közben!

Nagyon gyorsan elkészíthető étel, ha minden jól megy, egyszerre készülnek el a hozzávalói.

A halat mindig töröljük szárazra papír törlőkendővel mielőtt nekiállunk sütni.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tejszínes lazacos tagliatelle

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Magasfalú fazékban forraljunk bőséges mennyiségű vizet. Amint felforrt, sózzuk, majd kanálnyi olaj társaságában helyezzük bele a tésztát.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz étolajat, majd futtassuk meg benne gyorsan a kb. 1 centis darabokra szelt lazacot. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd öntsük fel a tejszínnel. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a megmosott, leszárított bébispenótot és sózzuk ízlés szerint.
  3. Szűrjük le a tésztát, majd forgassuk meg a lazacos mártásban. 
  4. Tálaljuk forrón, reszelt parmezánnal!

Elkészítési tipp

Facsarjunk fél citromot a halra sülés közben!

Nagyon gyorsan elkészíthető étel, ha minden jól megy, egyszerre készülnek el a hozzávalói.

A halat mindig töröljük szárazra papír törlőkendővel mielőtt nekiállunk sütni.