Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Thai sütőtökkrémleves garnélával

Fantasztikus pikáns leves, csupa telt meleg ízzel, ami szuper vendégváró leves lehet, de vacsorának is kiváló.

Elő- és elkészítési idő

40 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 520 Kcal

Allergének

Rákfélék

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A krémleveshez:

  • fél sütőtök
  • 2 ek Vénusz 100% napraforgó-étolaj
  • 5 cm darab gyömbér
  • 4 fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 ek őrölt koriander
  • 1 tk kurkuma
  • 2 dl kókusztej
  • fél citrom leve
  • 50 g koriander
  • friss chili
  • szezámmag


A garnélához:


A tálaláshoz:

  • citrom

Elkészítés

  1. 210 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük meg a félbevágott és kimagozott sütőtököt. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük le a héját és daraboljuk fel.
  2. Magasfalú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd a lereszelt gyömbért is. Amint színt kapnak, keverjük hozzá az őrölt koriandert és a kurkuma port is. Gyakran kavarva pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sütőtököt. 
  3. Öntsük a sütőtökre a kókusztejet, forraljuk fel, majd adjunk a leveshez 1,5-1,6 dl vizet. Finoman sózzuk, és főzzük 20-25 percig.
  4. Botmixerrel turmixoljuk a levest egészen selymesre. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét, majd sózzuk újra ízlés szerint.
  5. Pár perc alatt magas hőfokon pirítsuk meg a garnélákat nagy teflonserpenyőben egy kevés Vénusz étolajon. Facsarjunk rá kevés citromlevet, majd tálaljuk frissen a leveshez.
  6. Tálaljuk forrón, friss korianderrel és szezámmaggal!

Elkészítési tipp

Ha mirelit garnélát használunk, kíméletesen olvasszuk fel (max hideg vízben), és szárítsuk le teljesen mielőtt felhasználjuk.

Tálaljuk friss chilivel!

Kókusztej híján tejszínnel is elkészíthetjük, így édesebb és krémesebb lesz a leves.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Thai sütőtökkrémleves garnélával

Hozzávalók

A krémleveshez:


A garnélához:


A tálaláshoz:

Elkészítés

  1. 210 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük meg a félbevágott és kimagozott sütőtököt. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük le a héját és daraboljuk fel.
  2. Magasfalú fazékban hevítsünk kevés Vénusz étolajat. Futtassuk meg benne a felaprított hagymát, fokhagymát, majd a lereszelt gyömbért is. Amint színt kapnak, keverjük hozzá az őrölt koriandert és a kurkuma port is. Gyakran kavarva pirítsuk további 2-3 percig, majd adjuk hozzá a sütőtököt. 
  3. Öntsük a sütőtökre a kókusztejet, forraljuk fel, majd adjunk a leveshez 1,5-1,6 dl vizet. Finoman sózzuk, és főzzük 20-25 percig.
  4. Botmixerrel turmixoljuk a levest egészen selymesre. Facsarjuk hozzá a fél citrom levét, majd sózzuk újra ízlés szerint.
  5. Pár perc alatt magas hőfokon pirítsuk meg a garnélákat nagy teflonserpenyőben egy kevés Vénusz étolajon. Facsarjunk rá kevés citromlevet, majd tálaljuk frissen a leveshez.
  6. Tálaljuk forrón, friss korianderrel és szezámmaggal!

Elkészítési tipp

Ha mirelit garnélát használunk, kíméletesen olvasszuk fel (max hideg vízben), és szárítsuk le teljesen mielőtt felhasználjuk.

Tálaljuk friss chilivel!

Kókusztej híján tejszínnel is elkészíthetjük, így édesebb és krémesebb lesz a leves.