Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Lime-os jalapeno-s sügér

A sügér egyike a legfinomabb ízű halaknak. Reméljük, ezzel a recepttel meghozzuk a kedvet a gyakoribb fogyasztásához is!

Elő- és elkészítési idő

30 + 30 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A grillezett halhoz:

A salátához és körethez:

  • 2 kígyóuborka
  • 150 g paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 kis jalapeno paprika
  • 2-3 cső kukorica
  • 2-3 kápia paprika
  • 1 db lime
  • só, bors
  • chili ízlés szerint

Elkészítés

  1. Finoman mossuk át a konyhakész (lepikkelyezett, kibelezett) tengeri sügéreket. Tömjük meg a halak hasát 2db lime-mal felkarikázva, a 2 gerezd vékonyra vágott fokhagymával és friss korianderrel.
  2. Készítsünk pácot a Vénusz 100% napraforgó-étolajból, őrölt köményből, 2 kifacsart limeból, sóból és borsból. Pácoljuk be a halak mindkét oldalát, majd hagyjuk hűtőszekrényben pihenni fél órát.
  3. Készítsük el a grillezéshez a parazsat: gyújtsuk be a faszenet a kerti grillben, és hagyjuk leégni, hogy pont jó parazsat kapjunk.   
  4. Vágjuk fel apró kockákra a kígyóuborkákat, a kierezett, kimagozott jalapeno paprikákat és a maradék fokhagymát. Forgassuk össze a megmosott és apróra vágott paradicsommal és korianderrel, majd locsoljuk meg 2 kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Facsarjunk rá lime-ot, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A salátát felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!
  5. Ha már egybefüggő, vörösen izzó a parazsunk, óvatosan helyezzük rá a bepácolt halakat. A rács magasságától függően 6-10 percnyi sütés oldalanként elég is lesz a halnak. Grillezzünk köretnek egész jalapeno paprikát, tejes kukoricát és kápia paprikát!
  6. Tálaljuk forrón a hideg salival és a zöldségkörettel!

Elkészítési tipp

Kedvünk szerint másféle zöldségeket is tehetünk a hal mellé a grillre.

Használjunk a sütésnél halhoz való grillrácsot, így egyszerű lesz megfordítani.

Grillezés közben bátran ecsetelhetjük a halat a visszamaradt páccal.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Lime-os jalapeno-s sügér

Hozzávalók

A grillezett halhoz:

A salátához és körethez:

Elkészítés

  1. Finoman mossuk át a konyhakész (lepikkelyezett, kibelezett) tengeri sügéreket. Tömjük meg a halak hasát 2db lime-mal felkarikázva, a 2 gerezd vékonyra vágott fokhagymával és friss korianderrel.
  2. Készítsünk pácot a Vénusz 100% napraforgó-étolajból, őrölt köményből, 2 kifacsart limeból, sóból és borsból. Pácoljuk be a halak mindkét oldalát, majd hagyjuk hűtőszekrényben pihenni fél órát.
  3. Készítsük el a grillezéshez a parazsat: gyújtsuk be a faszenet a kerti grillben, és hagyjuk leégni, hogy pont jó parazsat kapjunk.   
  4. Vágjuk fel apró kockákra a kígyóuborkákat, a kierezett, kimagozott jalapeno paprikákat és a maradék fokhagymát. Forgassuk össze a megmosott és apróra vágott paradicsommal és korianderrel, majd locsoljuk meg 2 kanálnyi Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Facsarjunk rá lime-ot, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A salátát felhasználásig tároljuk hűtőszekrényben!
  5. Ha már egybefüggő, vörösen izzó a parazsunk, óvatosan helyezzük rá a bepácolt halakat. A rács magasságától függően 6-10 percnyi sütés oldalanként elég is lesz a halnak. Grillezzünk köretnek egész jalapeno paprikát, tejes kukoricát és kápia paprikát!
  6. Tálaljuk forrón a hideg salival és a zöldségkörettel!


Elkészítési tipp

Kedvünk szerint másféle zöldségeket is tehetünk a hal mellé a grillre.

Használjunk a sütésnél halhoz való grillrácsot, így egyszerű lesz megfordítani.

Grillezés közben bátran ecsetelhetjük a halat a visszamaradt páccal.