Szuperbarackos süti

Végre itt a barack szezon, a befőzés mellett, érdemes sütikbe is használni: ez a süti egyszerre savanykás és édes, egy kicsit felfrissít a kánikulában.

Elő- és elkészítési idő

15 + 35 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8 szelet

Kalória

~ 280 Kcal / szelet

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 130 g Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 1 citrom leve és lereszelt héja
  • 1 ág friss rozmaring levelei apróra vágva / 1 kk őrölt rozmaring
  • 130 g liszt
  • 5 tojás 
  • 120 g + 3 ek cukor
  • 10-12 sárgabarack felezve, kimagozva
  • csipet só


  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Válasszuk szét az 5 tojásfehérjét a sárgájától. 
  3. Nagy keverőedényben verjük fehéredésig a tojások sárgáját a cukor -val. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a Vénusz Omega 3&6 étolajat is, majd a citrom levét is.
  4. Forgassuk az olajos híg krémhez a lisztet, a felaprított rozmaringot és a citrom lereszelt héját. Keverjük, amíg egyenletesen sűrű tésztát kapunk.
  5. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral és a csipet sóval. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a sűrű tésztához, hogy lazítsunk rajta.
  6. Béleljünk ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, majd finoman kenjük be Vénusz Omega 3&6 étolajjal a forma oldalát is. Öntsük a tésztát a formába, majd halmozzuk a tetejére a megmosott, félbevágott és kimagozott barackot. Hintsük meg a pár kanálnyi kristálycukorral a tetejét.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssük készre a piskótát.
  8. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt!

Elkészítési tipp

Őszibarackkal is elkészíthetjük, de ekkor célszerű meghámozni a barackot!

Használjunk kezeletlen héjú citromot!

Ne reszeljük túl soha a citrom héját: a héj fehér része megkeseríti az ételt, elég csak a sárga rész.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Szuperbarackos süti

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Válasszuk szét az 5 tojásfehérjét a sárgájától. 
  3. Nagy keverőedényben verjük fehéredésig a tojások sárgáját a cukor -val. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a Vénusz Omega 3&6 étolajat is, majd a citrom levét is.
  4. Forgassuk az olajos híg krémhez a lisztet, a felaprított rozmaringot és a citrom lereszelt héját. Keverjük, amíg egyenletesen sűrű tésztát kapunk.
  5. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral és a csipet sóval. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a sűrű tésztához, hogy lazítsunk rajta.
  6. Béleljünk ki egy kapcsos tortaformát sütőpapírral, majd finoman kenjük be Vénusz Omega 3&6 étolajjal a forma oldalát is. Öntsük a tésztát a formába, majd halmozzuk a tetejére a megmosott, félbevágott és kimagozott barackot. Hintsük meg a pár kanálnyi kristálycukorral a tetejét.
  7. Tegyük az előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt süssük készre a piskótát.
  8. Hagyjuk kihűlni fogyasztás előtt!

Elkészítési tipp

Őszibarackkal is elkészíthetjük, de ekkor célszerű meghámozni a barackot!

Használjunk kezeletlen héjú citromot!

Ne reszeljük túl soha a citrom héját: a héj fehér része megkeseríti az ételt, elég csak a sárga rész.