A lányok kedvence: A humusz

A gyorsan összedobható krémeket nem lehet megunni. A humusz pedig azért is csodás, mert akár zöldséggel, akár kenyérrel esszük, selymessége és fűszeres íze miatt pikk-pakk rákattan mindenki.

Elő- és elkészítési idő

5 + 5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~412 kCal / adag

Allergének

Szezámmag

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 800 g csicseriborsó konzerv
  • 3 ek tahini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 kk római kömény
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 friss kimagozott chilipaprika

Elkészítés

  1. A csicseriborsó konzervet lecsöpögtetjük, a levét félretesszük.
  2. Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, és lassú fokozaton krémesre pürésítjük. 
  3. Ha túl darabos vagy száraz lenne, a korábban félretett csicseriborsó levével javítsunk az állagán.
  4. Friss chilivel, és olívaolajjal tálaljuk.


Elkészítési tipp

A humuszhoz nagyon jól illenek a sült zöldségek, fasírozottak is.

Tálalhatjuk bagettel, pitával, grissinivel, de akár tortilla lappal is.

Sokkal intenzívebb íze lesz a római köménynek, ha felhasználás előtt szárazon megpörköljük kicsit egy serpenyőben.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

A lányok kedvence: A humusz

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsó konzervet lecsöpögtetjük, a levét félretesszük.
  2. Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük, és lassú fokozaton krémesre pürésítjük. 
  3. Ha túl darabos vagy száraz lenne, a korábban félretett csicseriborsó levével javítsunk az állagán.
  4. Friss chilivel, és olívaolajjal tálaljuk.



Elkészítési tipp

A humuszhoz nagyon jól illenek a sült zöldségek, fasírozottak is.

Tálalhatjuk bagettel, pitával, grissinivel, de akár tortilla lappal is.

Sokkal intenzívebb íze lesz a római köménynek, ha felhasználás előtt szárazon megpörköljük kicsit egy serpenyőben.

Vénusz tipp

Olívaolaj helyett használhatunk Vénusz D-Vimanin étolajat is.