Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Tavaszi rakott krumpli

Tavasszal fogyasszunkzsenge újkrumplit, amely tepsiben sütve fantasztikus egytálétel, ráadásulkönnyen el is készíthető.

Elő- és elkészítési idő

15 + 40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Míg felmelegszik, bő vízben, dörzsi szivaccsal tisztítsuk meg alaposan az újkrumplikat, majd szárítsuk meg őket egy papírtörlőn. Miután megszáradtak, tegyük őket egy közepes méretű tepsibe, majd forgassuk össze a krumplikat 2 evőkanál Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Ezután tegyük a sütőbe a tepsit, és süssük elő a krumplikat 15 percen keresztül.
  2. Közben vágjuk apró kockákra a szalonnát, majd közepes lángon pirítsuk le egy teflonserpenyőben. Míg pirul, vágjuk fel a póréhagymát is 1-2 mm átmérőjű karikákra, és adjuk hozzá a szalonnához. Pirítsuk egészen addig, míg össze nem esik.
  3. Közben egy keverőtálba üssük fel a 3 tojást, és sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint. Keverjük hozzá a tejszínt és a tejfölt is, míg egyenletes állagú nem lesz.
  4. Vegyük ki az elősütött krumplit a serpenyőből, keverjük hozzá a póréhagymás szalonnát alaposan, majd öntsük le a tojásokkal.

Elkészítési tipp

Válasszunk hasonló méretű krumplikat, így mindegyik egyszerre fog átsülni.

Használhatunk hozzá friss fűszernövényeket is, például kakukkfüvet vagy rozmaringot!

Ízlés szerint reszelhetünk sajtot a tetejére!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Tavaszi rakott krumpli

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Míg felmelegszik, bő vízben, dörzsi szivaccsal tisztítsuk meg alaposan az újkrumplikat, majd szárítsuk meg őket egy papírtörlőn. Miután megszáradtak, tegyük őket egy közepes méretű tepsibe, majd forgassuk össze a krumplikat 2 evőkanál Vénusz 100% napraforgó-étolajjal. Ezután tegyük a sütőbe a tepsit, és süssük elő a krumplikat 15 percen keresztül.
  2. Közben vágjuk apró kockákra a szalonnát, majd közepes lángon pirítsuk le egy teflonserpenyőben. Míg pirul, vágjuk fel a póréhagymát is 1-2 mm átmérőjű karikákra, és adjuk hozzá a szalonnához. Pirítsuk egészen addig, míg össze nem esik.
  3. Közben egy keverőtálba üssük fel a 3 tojást, és sózzuk, borsozzuk őket ízlés szerint. Keverjük hozzá a tejszínt és a tejfölt is, míg egyenletes állagú nem lesz.
  4. Vegyük ki az elősütött krumplit a serpenyőből, keverjük hozzá a póréhagymás szalonnát alaposan, majd öntsük le a tojásokkal.

Elkészítési tipp

Válasszunk hasonló méretű krumplikat, így mindegyik egyszerre fog átsülni.

Használhatunk hozzá friss fűszernövényeket is, például kakukkfüvet vagy rozmaringot!

Ízlés szerint reszelhetünk sajtot a tetejére!