Spenótos grillsajt lilahagymával és kekszmorzsával

Mivel lehet feldobni egy hagyományosan készülő grillezett sajtot? A lilahagyma jellegzetes íze és a sós kekszmorzsa tökéletes párosítás. Ráadásul szépen mutatnak a tányéron.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 fő

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 x 100 g haloumi grillsajt
  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g sós keksz
  • 100 g spenót
  • só, bors

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt, hevítsünk benne fel 3 ek Vénusz étolajat, majd süssük aranybarnára a nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra szeletelt grillsajtot.
  2. Amikor készen van, dobjuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd pirítsuk 2-3 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Tálaljuk hajszálvékonyra szelt lilahagymával és kisebb darabokra morzsolt sós keksszel.

Elkészítési tipp

- Áztassuk ecetes hideg vízbe a lilahagymát, hogy picit elvegyük az erejét. - Ha ennél kiadósabb ebédre vágyunk, főzzünk hozzá quinoát, bulgurt vagy rizst. - A sajttal is érdemes kísérletezni, például füstölt fajtából készíteni.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Spenótos grillsajt lilahagymával és kekszmorzsával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vegyünk elő egy teflonserpenyőt, hevítsünk benne fel 3 ek Vénusz étolajat, majd süssük aranybarnára a nagyjából 1,5-2 cm vastagságúra szeletelt grillsajtot.
  2. Amikor készen van, dobjuk a serpenyőbe a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd pirítsuk 2-3 percig. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Tálaljuk hajszálvékonyra szelt lilahagymával és kisebb darabokra morzsolt sós keksszel.

Elkészítési tipp

- Áztassuk ecetes hideg vízbe a lilahagymát, hogy picit elvegyük az erejét. - Ha ennél kiadósabb ebédre vágyunk, főzzünk hozzá quinoát, bulgurt vagy rizst. - A sajttal is érdemes kísérletezni, például füstölt fajtából készíteni.