Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Vöröstonhal-steak zellerpürével

Bárki bátran elkészítheti ezt a különleges és egészséges fogást, hiszen pont olyan finom, mint amilyen egyszerű.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 430 Kcal

Allergének

Hal

Tej és tejszármazékok

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tonhalsteakhez:

A zellerpüréhez:

  • 60 dkg zellergumó
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1-1,5 dl tejszín
  • snidling a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellert és a krumplit, daraboljuk fel, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük egészen puhára. Szűrjük le, és krumplinyomóval, majd botmixerrel pürésítsük. Közben adjuk hozzá a felforralt tejszínt is, hogy egy kicsit fellazítsuk.
  2. Papír törlőkendővel töröljük egészen szárazra a halszeleteket, majd finoman sózzuk be.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk forróra a Vénusz Omega 3&6 étolajat, majd helyezzük bele a halat. Süssük oldalanként 1-1,5 percig, majd hagyjuk vágódeszkán pihenni további 1 percig. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálaljuk forrón a zellerpürével és finomra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Oldalanként 1-1,5 perc elég, ha nem akarjuk túlsütni a halat.


Mindig frissen együk, ne készítsük el előre a tonhalsteaket.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Vöröstonhal-steak zellerpürével

Hozzávalók

A tonhalsteakhez:

A zellerpüréhez:

Elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellert és a krumplit, daraboljuk fel, majd bőséges mennyiségű sózott vízben főzzük egészen puhára. Szűrjük le, és krumplinyomóval, majd botmixerrel pürésítsük. Közben adjuk hozzá a felforralt tejszínt is, hogy egy kicsit fellazítsuk.
  2. Papír törlőkendővel töröljük egészen szárazra a halszeleteket, majd finoman sózzuk be.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk forróra a Vénusz Omega 3&6 étolajat, majd helyezzük bele a halat. Süssük oldalanként 1-1,5 percig, majd hagyjuk vágódeszkán pihenni további 1 percig. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Tálaljuk forrón a zellerpürével és finomra vágott snidlinggel.

Elkészítési tipp

Oldalanként 1-1,5 perc elég, ha nem akarjuk túlsütni a halat.


Mindig frissen együk, ne készítsük el előre a tonhalsteaket.