Mogyoróvajas csirke avokádóval és salátával

Mogyoróval nagyon sok ételt feldobhatunk. Még egy olyan klasszikust is, mint a rostonsült csirke, ami a magban lévő olajoktól jó szaftos lesz, és az avokádóval, és a tavaszias salátával kiegészülve egy szuper egészséges fogássá válik.

Elő- és elkészítési idő

25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 610 Kcal

Allergének

Földimogyoró

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé (bőrrel együtt)
  • 2 ek Vénusz Immuno étolaj
  • 3-4 ek mogyoróvaj
  • 100 g quinoa
  • 1 csokor retek
  • 2 db érett avokádó
  • 3-4 db bébirépa
  • 2-3 szál újhagyma
  • fél citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kétszeres mennyiségű sózott vízben, alacsony lángon, negyed óra alatt főzzük puhára a quinoát.
  2. Mossuk meg alaposan az összes zöldséget. Majd daraboljuk ízlés szerinti méretűre a retket és az újhagymát. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk fel, és adjuk hozzá a többi zöldséghez.
  3. Egy nagy teflonserpenyőben egy kanálnyi Vénusz Immuno étolajon pirítsuk le a csirkemellfiléket a bőrös oldalával lefelé. Hagyjuk lepirulni kicsit, majd forgassuk meg. További 4-5 perc után vegyük ki a serpenyőből, szeleteljük fel, majd dobjuk vissza. Tegyünk mellé 3-4 kanálnyi mogyoróvajat, majd gyakran forgatva, rázogatva 8-10 perc alatt süssük teljesen készre. A bébirépát is tegyük mellé! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Ha a csirke elkészült, állítsuk össze a salátát: forgassuk össze a csirkét a friss zöldségekkel, keverjünk hozzá kevés Vénusz Immuno étolajat és facsarjuk rá a fél citrom levét.

Elkészítési tipp

Mogyorókrémet készíthetünk házilag is: Ehhez egy erős darálóra és egy nagy zacskós sótlan mogyoróra van szükség. Daráljuk addig, amíg krémes állagú nem lesz.

Az avokádót krumplival is helyettesíthetjük, ha tartalmasabb ebédre vágyunk.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Mogyoróvajas csirke avokádóval és salátával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kétszeres mennyiségű sózott vízben, alacsony lángon, negyed óra alatt főzzük puhára a quinoát.
  2. Mossuk meg alaposan az összes zöldséget. Majd daraboljuk ízlés szerinti méretűre a retket és az újhagymát. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk fel, és adjuk hozzá a többi zöldséghez.
  3. Egy nagy teflonserpenyőben egy kanálnyi Vénusz Immuno étolajon pirítsuk le a csirkemellfiléket a bőrös oldalával lefelé. Hagyjuk lepirulni kicsit, majd forgassuk meg. További 4-5 perc után vegyük ki a serpenyőből, szeleteljük fel, majd dobjuk vissza. Tegyünk mellé 3-4 kanálnyi mogyoróvajat, majd gyakran forgatva, rázogatva 8-10 perc alatt süssük teljesen készre. A bébirépát is tegyük mellé! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Ha a csirke elkészült, állítsuk össze a salátát: forgassuk össze a csirkét a friss zöldségekkel, keverjünk hozzá kevés Vénusz Immuno étolajat és facsarjuk rá a fél citrom levét.

Elkészítési tipp

Mogyorókrémet készíthetünk házilag is: Ehhez egy erős darálóra és egy nagy zacskós sótlan mogyoróra van szükség. Daráljuk addig, amíg krémes állagú nem lesz.

Az avokádót krumplival is helyettesíthetjük, ha tartalmasabb ebédre vágyunk.