Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Kevesebb kalória” Zöldségchips

Ha chipsre vágyunk, nem feltétlenül csak a krumpliban és a bolti változatokban lehet gondolkodni, vékonyra szelt zöldségekből gyorsan összedobhatjuk a házi rágcsánkat.

Elő- és elkészítési idő

20 + 20 percc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~496 kCal / adag

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db cékla
  • 2 db édesburgonya
  • 100 g keményítő
  • 8 dl Vénusz Sütőolaj

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd hámozzuk meg az összes zöldséget. Vágjuk őket minél vékonyabb szeletekre.
  2. Terítsük a zöldséget konyhai papírtörlőre és itassuk fel róla a maradék nedvességet. Forgassuk össze a zöldségszeleteket keményítővel, hogy minden oldalán egyenletesen lepje be. A felesleget rázzuk le róla.
  3. Közepes edényben hevítsünk bőséges sütőolajat. Ha elég forró az olaj (160 fok), óvatosan helyezzük bele a zöldséget, majd süssük őket aranybarnára.
  4. Lapátkanállal távolítsuk el a zöldségchipszet a forró olajból, rakjuk papírtörlőre, szárítsuk le kicsit, majd sózzuk ízlés szerint és már ropogtathatunk is.


Elkészítési tipp

Használhatunk egészen vékonyra beállított zöldséggyalut is a zöldségek szeleteléséhez.

A keményítő azért hasznos, mert ettől még ropogósabbra sül a zöldség.

Vénusz Sütőolaj

A Vénusz Sütőolaj első préselésű finomított napraforgó-étolajat és nemesített, nagy olajsavtartalmú napraforgómagból készült olajat tartalmaz, amely természetesen gazdag omega-9-ben, így kiváló hőtűrőképességgel rendelkezik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Kevesebb kalória” Zöldségchips

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg, majd hámozzuk meg az összes zöldséget. Vágjuk őket minél vékonyabb szeletekre.
  2. Terítsük a zöldséget konyhai papírtörlőre és itassuk fel róla a maradék nedvességet. Forgassuk össze a zöldségszeleteket keményítővel, hogy minden oldalán egyenletesen lepje be. A felesleget rázzuk le róla.
  3. Közepes edényben hevítsünk bőséges sütőolajat. Ha elég forró az olaj (160 fok), óvatosan helyezzük bele a zöldséget, majd süssük őket aranybarnára.
  4. Lapátkanállal távolítsuk el a zöldségchipszet a forró olajból, rakjuk papírtörlőre, szárítsuk le kicsit, majd sózzuk ízlés szerint és már ropogtathatunk is.



Elkészítési tipp

Használhatunk egészen vékonyra beállított zöldséggyalut is a zöldségek szeleteléséhez.

A keményítő azért hasznos, mert ettől még ropogósabbra sül a zöldség.

Vénusz tipp

Sütéshez érdemes Vénusz Sütőolajat használni, melyben antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10x is süthetünk.