Szívszaggató felecsokis linzer

Akár egy olyan apró figyelmességgel is kimutathatjuk a szeretetünket, mint egy szív alakú linzer. Nem csak Valentin-napon!

Elő- és elkészítési idő

15 + 60 + 20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 főre

Kalória

~ 450 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához

  • 220 g Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin
  • 125 g porcukor 
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g mandulaliszt
  • 350 g finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk vanília 
  • 2 közepes tojás
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 200 g mogyorókrém

A csokiba mártáshoz és díszítéshez

  • 1 ek Vénusz étolaj
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • liofilizált málna/eper
  • cukorszívek

Elkészítés

  1. Szitáljuk le a kétféle lisztet, keverjük hozzá a sót, a fűszereket és a sütőport is, majd tegyük félre.
  2. Tésztagyúró gépben keverjük ki a puha margarint a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat, és folytassuk a keverést, amíg semleges masszát nem kapunk.
  3. Nagyjából 4 felé osztva, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lisztet. A linzer tészta akkor jó, ha szépen összeáll, de azért törős marad. Mielőtt elkezdenénk vele dolgozni, pihentessük 1 órát.
  4. 1 óra elteltével melegítsük elő a sütőt 190 fokra, közben kevés liszttel gyúrjuk át újra a tésztát, majd sodrófa segítségével nyújtsuk ki nagyjából fél cm vastagságúra. Vegyünk elő különböző méretű szív sütiformákat, és szaggassuk ki a tésztát. Készíthetünk olyan linzereket, amikor 2 egyforma méretű szív közé kerül majd a mogyorókrém – ezeket mártjuk majd csokiba. Ám játszhatunk azzal is, hogy szív körvonalakat szaggatunk a tésztából, ezeknél a linzereknél kilátszik majd a mogyorókrém.
  5. Mikor megvagyunk a szaggatással, jöhet a sütés. Sütőpapírral kibélelt tepsin süssük a linzereket 6-7 percig, vagy amíg el nem kezdenek barnulni.
  6. Mialatt sülnek a szívek, olvasszuk fel az étcsokit egy evőkanál Vénusz étolajjal.
  7. Ezután a kihűlt szívek felét mártsuk csokiba, majd szórjuk meg a liofilizált málnával vagy a színes cukorgyöngyökkel. Amikor a csoki megdermedt, tapasszuk össze a csokis és a nem csokis szíveket egy-egy kiskanál mogyorókrém segítségével.

Elkészítési tipp

Mogyorókrém helyett tölthetjük lekvárral is.

Akár egész éjjel is pihentethetjük a tésztát!

Tároljuk hűtőszekrényben!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Szívszaggató felecsokis linzer

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokiba mártáshoz és díszítéshez

Elkészítés

  1. Szitáljuk le a kétféle lisztet, keverjük hozzá a sót, a fűszereket és a sütőport is, majd tegyük félre.
  2. Tésztagyúró gépben keverjük ki a puha margarint a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat, és folytassuk a keverést, amíg semleges masszát nem kapunk.
  3. Nagyjából 4 felé osztva, folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a lisztet. A linzer tészta akkor jó, ha szépen összeáll, de azért törős marad. Mielőtt elkezdenénk vele dolgozni, pihentessük 1 órát.
  4. 1 óra elteltével melegítsük elő a sütőt 190 fokra, közben kevés liszttel gyúrjuk át újra a tésztát, majd sodrófa segítségével nyújtsuk ki nagyjából fél cm vastagságúra. Vegyünk elő különböző méretű szív sütiformákat, és szaggassuk ki a tésztát. Készíthetünk olyan linzereket, amikor 2 egyforma méretű szív közé kerül majd a mogyorókrém – ezeket mártjuk majd csokiba. Ám játszhatunk azzal is, hogy szív körvonalakat szaggatunk a tésztából, ezeknél a linzereknél kilátszik majd a mogyorókrém.
  5. Mikor megvagyunk a szaggatással, jöhet a sütés. Sütőpapírral kibélelt tepsin süssük a linzereket 6-7 percig, vagy amíg el nem kezdenek barnulni.
  6. Mialatt sülnek a szívek, olvasszuk fel az étcsokit egy evőkanál Vénusz étolajjal.
  7. Ezután a kihűlt szívek felét mártsuk csokiba, majd szórjuk meg a liofilizált málnával vagy a színes cukorgyöngyökkel. Amikor a csoki megdermedt, tapasszuk össze a csokis és a nem csokis szíveket egy-egy kiskanál mogyorókrém segítségével.

Elkészítési tipp

Mogyorókrém helyett tölthetjük lekvárral is.

Akár egész éjjel is pihentethetjük a tésztát!

Tároljuk hűtőszekrényben!