Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Nem várunk tavaszig” káposztás téli tekercs

Ez a télitekercs tele van vitaminnal, a friss zöldségek puhák, míg a rizstekercs bunda őrülten ropogós. Imádjuk!

Elő- és elkészítési idő

25 + 25 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 235 Kcal

Allergének

Szója

Zeller

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • fél lila káposzta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 kis sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk egész kömény
  • 2 ek szójaszósz
  • 12 rizstészta lap
  • 3 ek Vénusz étolaj

Elkészítés

  1. Szeljük minél vékonyabb csíkokra az összes megtisztított zöldséget, a kolozsvári szalonnát pedig kockázzuk apróra.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 kanálnyi étolajat, majd futtassuk meg rajta a felkockázott kolozsvári szalonnát. Adjuk hozzá a felcsíkozott lila káposztát, sárgarépát, zellert és fokhagymát. Hintsük meg a köménnyel és az őrölt korianderrel, majd a szójaszósszal, utána pedig 7-8 perc alatt pároljuk roppanósra. Akkor jó, ha még nem puhultak meg teljesen a zöldségek! Végül keverjük hozzá a felcsíkozott újhagymát is.
  3. Forraljunk vizet, majd öntsük nagyobb fém tálba. Áztassuk be a rizslapokat a vízbe – egyszerre mindig csak egyet! 2-3 perc elteltével a rizslap megpuhul, ekkor óvatosan vegyük ki a vízből, és terítsük egy vágódeszkára. Helyezzünk rá kanálnyi káposztás tölteléket, hajtsuk be a rizslap széleit, majd tekerjük fel, hogy kis batyut kapjunk. Ismételjük, amíg el nem fogy a töltelék.
  4. Hevítsünk kanálnyi Vénusz étolajat teflonserpenyőben. Óvatosan helyezzük bele a kis tekercseket, majd 2-3 perc alatt süssük készre. Elég, ha kicsit körbepirul, és ropogós lesz néhol!
  5. Tálaljuk forrón, kedvünk szerinti mártogatóssal.

Elkészítési tipp

Készítsünk hozzá egyszerűen összekevert chilis majonézt vagy chilis szójaszószt.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nem várunk tavaszig” káposztás téli tekercs

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szeljük minél vékonyabb csíkokra az összes megtisztított zöldséget, a kolozsvári szalonnát pedig kockázzuk apróra.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk 2 kanálnyi étolajat, majd futtassuk meg rajta a felkockázott kolozsvári szalonnát. Adjuk hozzá a felcsíkozott lila káposztát, sárgarépát, zellert és fokhagymát. Hintsük meg a köménnyel és az őrölt korianderrel, majd a szójaszósszal, utána pedig 7-8 perc alatt pároljuk roppanósra. Akkor jó, ha még nem puhultak meg teljesen a zöldségek! Végül keverjük hozzá a felcsíkozott újhagymát is.
  3. Forraljunk vizet, majd öntsük nagyobb fém tálba. Áztassuk be a rizslapokat a vízbe – egyszerre mindig csak egyet! 2-3 perc elteltével a rizslap megpuhul, ekkor óvatosan vegyük ki a vízből, és terítsük egy vágódeszkára. Helyezzünk rá kanálnyi káposztás tölteléket, hajtsuk be a rizslap széleit, majd tekerjük fel, hogy kis batyut kapjunk. Ismételjük, amíg el nem fogy a töltelék.
  4. Hevítsünk kanálnyi Vénusz étolajat teflonserpenyőben. Óvatosan helyezzük bele a kis tekercseket, majd 2-3 perc alatt süssük készre. Elég, ha kicsit körbepirul, és ropogós lesz néhol!
  5. Tálaljuk forrón, kedvünk szerinti mártogatóssal.

Elkészítési tipp

Készítsünk hozzá egyszerűen összekevert chilis majonézt vagy chilis szójaszószt.