Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

Cukkinis-tofus vörös curry

Ezt a receptet még vegánok is fogyaszthatják, de a többieknek sem fog belőle hiányozni a hús.

Elő- és elkészítési idő

15 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 530 Kcal

Allergének

Földimogyoró

Szója

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 100 g tofu
  • 2 ek Vénusz D-vitamin étolaj
  • 1 kis cukkini
  • 2-3 kis sonkahagyma
  • 1 tk vörös curry paszta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • marék pirított sótlan mogyoró
  • fél citrom leve
  • friss koriander
  • só, bors
  • 2 adag rizstészta

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd áztassuk be a vízbe a rizstésztát és fedjük le.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Amikor már elég forró, adjuk hozzá a felkockázott tofut és a cukkinit. Néha forgatva pirítsuk le egyenletesen mindkettőt.
  3. Adjuk hozzá a kanálnyi vörös curry pasztát, a felaprított sonkahagymát és a fokhagymát, majd keverjük tovább. Ha a hagyma kicsit megfonnyadt, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel ~1 dl vízzel.
  4. Hintsük meg a mogyoróval, majd főzzük addig, míg be nem sűrűsödik, hogy sűrű szószt kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fél citrom levével állítsuk be a savanyúságát az ízlésünknek megfelelően.
  5. Tálaljuk forrón a megpuhult rizstésztával és friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk bármilyen másik zöldséggel, amit szeretünk, például padlizsánnal vagy tökkel is.

Rizstészta helyett választhatunk másik köretet, akár rizst vagy főtt krumplit is.

Vénusz D-vitamin étolaj

A Vénusz D-vitamin étolajhoz gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amelyet egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Cukkinis-tofus vörös curry

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Forraljunk vizet, majd áztassuk be a vízbe a rizstésztát és fedjük le.
  2. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk Vénusz D-vitamin étolajat. Amikor már elég forró, adjuk hozzá a felkockázott tofut és a cukkinit. Néha forgatva pirítsuk le egyenletesen mindkettőt.
  3. Adjuk hozzá a kanálnyi vörös curry pasztát, a felaprított sonkahagymát és a fokhagymát, majd keverjük tovább. Ha a hagyma kicsit megfonnyadt, kanalazzuk hozzá a sűrített paradicsomot, és öntsük fel ~1 dl vízzel.
  4. Hintsük meg a mogyoróval, majd főzzük addig, míg be nem sűrűsödik, hogy sűrű szószt kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, fél citrom levével állítsuk be a savanyúságát az ízlésünknek megfelelően.
  5. Tálaljuk forrón a megpuhult rizstésztával és friss korianderrel.

Elkészítési tipp

Kipróbálhatjuk bármilyen másik zöldséggel, amit szeretünk, például padlizsánnal vagy tökkel is.

Rizstészta helyett választhatunk másik köretet, akár rizst vagy főtt krumplit is.