„Formába nassoljuk magunkat” minden-mentes diós-almás palacsinta barnarizslisztből

Talán az egyik legjobb minden-mentes édesség recept ez a palacsinta, hiszen rizslisztből és a gluténmentes lisztkeverékekből könnyebb, lágyabb lesz a végeredmény. Töltelékként pedig a fahéjas alma dióval még cukor nélkül is elég édes.

Elő- és elkészítési idő

20+5 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

8-10 fő

Allergének

Diófélék

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A palacsintához:

  • 100 g rizsliszt/gluténmentes zabpehelyliszt
  • 80 g gluténmentes lisztkeverék 
  • 2 tojás
  • 4-5 dl víz
  • csipet só
  • ½ dl Vénusz étolaj

A töltelékhez:

  • 2 alma
  • 1 dl víz
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk szegfűszeg
  • 100 g darált dió

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót keverjük ki csomómentesre botmixerrel egy magasfalú műanyag edényben. 
  2. Hevítsünk kevés étolajat a palacsintasütőben, majd oszlassunk el benne egy merőkanálnyi tésztát. Amikor már aranybarnára sült, fordítsuk meg óvatosan egy lapátkanál segítségével. 
  3. Ha elfogyott a tészta, jöhet a töltelék: vágjuk fel az almát apró kockákra (ha szeretjük a héját, meg sem kell pucolni). Pirítsuk le egy tálban kevés étolajon addig, amíg picit össze nem esik, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük hozzá a fűszereket, majd hagyjuk rotyogni, míg a víz el nem fő.
  4. Töltsük meg a palacsintákat! Mindegyikre tegyünk 1-2 evőkanállal az almás töltelékből, majd szórjuk meg reszelt dióval, végül tekerjük fel.

Elkészítési tipp

Tehetünk hozzá egy kiskanál sütőport, úgy ducibb palacsintákat kapunk.

Alma helyett készíthetjük körtéből vagy más szezonális gyümölcsből is.

A zabliszttől picit nehezebb, a rizsliszttől viszont könnyebb lesz a palacsinta. Variáljuk őket ízlés szerint!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Formába nassoljuk magunkat” minden-mentes diós-almás palacsinta barnarizslisztből

Hozzávalók

A palacsintához:

A töltelékhez:

Elkészítés

  1. Az összes hozzávalót keverjük ki csomómentesre botmixerrel egy magasfalú műanyag edényben. 
  2. Hevítsünk kevés étolajat a palacsintasütőben, majd oszlassunk el benne egy merőkanálnyi tésztát. Amikor már aranybarnára sült, fordítsuk meg óvatosan egy lapátkanál segítségével. 
  3. Ha elfogyott a tészta, jöhet a töltelék: vágjuk fel az almát apró kockákra (ha szeretjük a héját, meg sem kell pucolni). Pirítsuk le egy tálban kevés étolajon addig, amíg picit össze nem esik, majd öntsük fel a vízzel. Tegyük hozzá a fűszereket, majd hagyjuk rotyogni, míg a víz el nem fő.
  4. Töltsük meg a palacsintákat! Mindegyikre tegyünk 1-2 evőkanállal az almás töltelékből, majd szórjuk meg reszelt dióval, végül tekerjük fel.

Elkészítési tipp

Tehetünk hozzá egy kiskanál sütőport, úgy ducibb palacsintákat kapunk.

Alma helyett készíthetjük körtéből vagy más szezonális gyümölcsből is.

A zabliszttől picit nehezebb, a rizsliszttől viszont könnyebb lesz a palacsinta. Variáljuk őket ízlés szerint!