Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Már minden az adventről szól" sós aprósüti karácsonyi formákkal

Miért ne lehetne a karácsonyi asztaldísz is ehető? Nem kell hozzá más, mint egy jó aprósüti recept és néhány karácsonyi szaggató! Ráadásul ezt már jóval az ünnepek előtt elkészíthetjük, sokáig finom marad.

Elő- és elkészítési idő

20 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 fő

Kalória

~ 260 Kcal

Allergének

Glutén

Szezámmag

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g Vénusz Sütőmargarin
  • 300 g liszt
  • 100 g rizsliszt
  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt vagy tejföl
  •  
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • szezámmag
  • fekete szezámmag
  • kömény
  • rozmaring
  • fűszerpaprika

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat. Szórjuk bele a kétféle lisztet, a sót, majd üssük hozzá a tojást és kezdjük el keverni. Utána jöhet hozzá a joghurt is. Ha szeretnénk egy kis időt nyerni, olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint, és úgy öntsük hozzá a tésztához.
  3. Keverjük addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk, ami nem ragad oda a tál oldalához. Ha túl puha, szórhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  4. Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, majd felezzük el a tésztát, és nyújtsuk ki az egyik felét 4-5 mm vastagságúra. Karácsonyi mintás szaggatókkal szaggassuk formára.
  5. A kivágott tésztákat tegyük a kibélelt tepsibe, és kenjük meg őket az egy kortynyi vízzel kikevert sárgájával. Szórjuk meg a sütiket tetszés szerint magokkal vagy fűszerekkel, majd süssük 8-10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. Ismételjük meg ugyanezt a másik adag tésztával is. A sós karácsonyi sütiket tartsuk dobozban, úgy nagyon sokáig finomak maradnak.

Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába egy kevés parmezánt is, úgy még finomabb.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentes lisztből is a gluténérzékenyek kedvéért.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Már minden az adventről szól" sós aprósüti karácsonyi formákkal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat. Szórjuk bele a kétféle lisztet, a sót, majd üssük hozzá a tojást és kezdjük el keverni. Utána jöhet hozzá a joghurt is. Ha szeretnénk egy kis időt nyerni, olvasszuk fel a Vénusz Sütőmargarint, és úgy öntsük hozzá a tésztához.
  3. Keverjük addig, míg egyenletes tésztát nem kapunk, ami nem ragad oda a tál oldalához. Ha túl puha, szórhatunk hozzá egy kevés lisztet.
  4. Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, majd felezzük el a tésztát, és nyújtsuk ki az egyik felét 4-5 mm vastagságúra. Karácsonyi mintás szaggatókkal szaggassuk formára.
  5. A kivágott tésztákat tegyük a kibélelt tepsibe, és kenjük meg őket az egy kortynyi vízzel kikevert sárgájával. Szórjuk meg a sütiket tetszés szerint magokkal vagy fűszerekkel, majd süssük 8-10 percig, míg aranybarnák nem lesznek.
  6. Ismételjük meg ugyanezt a másik adag tésztával is. A sós karácsonyi sütiket tartsuk dobozban, úgy nagyon sokáig finomak maradnak.

Elkészítési tipp

Keverhetünk a tésztába egy kevés parmezánt is, úgy még finomabb.

Ételallergia tipp

Készíthetjük gluténmentes lisztből is a gluténérzékenyek kedvéért.