„Sapkájában is minden jó” brownie

Mikulásra nincs is jobb az ehető ajándéknál! Pláne, ha az sűrű csokis, és eperből készült Mikulás-sapka van a tetején.

Elő- és elkészítési idő

60+25

Nehézségi szint

közepes

Költség

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g 70% kakaótartalmú étcsoki
  • 250 g Vénusz Sütőmargarin
  • 6 tojás
  • 50 g Bourbon vaníliás cukor
  • 300 g kristálycukor
  • 50 g barna cukor
  • 180 g liszt
  • 50 g holland kakaópop

A mikulássapkához:

  • 100 g laktózmentes tejszín
  • 150 g laktózmentes mascarpone
  • 10-15 db eper
  • Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vízgőz felett olvasszuk fel először a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a kockákra tört étcsokoládét, és kevergessük addig, míg egynemű masszát nem kapunk. 
    2. Egy nagy keverőtálban vagy a tésztagyúró keverőjében verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás, a barna és a kristálycukrot, majd 8 perc alatt keverjük sűrű, krémes habbá. 
    3. Ha ez kész, szitáljuk le egy műanyag tálba a kimért lisztet és kakaóport.
    4. Ezután apránként adjuk hozzá a csokis masszát a cukros krémhez, majd amikor már homogén krémmé kevertük a kettőt, tegyünk ugyanígy a kakaós lisztkeverékkel is.
    5. Kenjünk ki némi Vénusz Sütőmargarinnal egy közepes tepsit vagy egy nagyobb tortaformát, és öntsük bele a masszát, majd tegyük a sütőbe nagyjából 12-20 percre. A sütési idő attól is függ, hogy milyen vastagságú és anyagú edényt választunk: az alumínium formákban a süti hamarabb elkészül. Akkor jó, ha a teteje szép fényes, belül pedig picit keményebb, hiszen ebből a tésztából most félköröket szaggatunk.
    6. Ha kihűlt, kerek pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a lehető legkisebb felesleggel a brownie-kat.
    7. Közben habverővel verjünk kemény habot a tejszínhabból, majd tegyünk 1-1 szem epret a browniek közepére, és nyomjunk mindegyikre pici fehér télapósapkákat a habból. 

    Elkészítési tipp

    Tehetünk bele bármilyen apróra vágott magot, ha szeretjük.

    A szaggatás utáni tésztamaradékot vágjuk apró darabokra, keverjük a reggeli müzlinkhez vagy csipegessük el, csak úgy. :)

    Vénusz Natúr Sütőmargarin

    A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

    Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

    TOVÁBBI RECEPTEK

    895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

    Betöltést jelző forgó ikon

    További receptek betöltése

    „Sapkájában is minden jó” brownie

    Hozzávalók

    A mikulássapkához:

  • 100 g laktózmentes tejszín
  • 150 g laktózmentes mascarpone
  • 10-15 db eper
  • Elkészítés

    1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Vízgőz felett olvasszuk fel először a Vénusz Sütőmargarint, majd adjuk hozzá a kockákra tört étcsokoládét, és kevergessük addig, míg egynemű masszát nem kapunk. 
    2. Egy nagy keverőtálban vagy a tésztagyúró keverőjében verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vaníliás, a barna és a kristálycukrot, majd 8 perc alatt keverjük sűrű, krémes habbá. 
    3. Ha ez kész, szitáljuk le egy műanyag tálba a kimért lisztet és kakaóport.
    4. Ezután apránként adjuk hozzá a csokis masszát a cukros krémhez, majd amikor már homogén krémmé kevertük a kettőt, tegyünk ugyanígy a kakaós lisztkeverékkel is.
    5. Kenjünk ki némi Vénusz Sütőmargarinnal egy közepes tepsit vagy egy nagyobb tortaformát, és öntsük bele a masszát, majd tegyük a sütőbe nagyjából 12-20 percre. A sütési idő attól is függ, hogy milyen vastagságú és anyagú edényt választunk: az alumínium formákban a süti hamarabb elkészül. Akkor jó, ha a teteje szép fényes, belül pedig picit keményebb, hiszen ebből a tésztából most félköröket szaggatunk.
    6. Ha kihűlt, kerek pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a lehető legkisebb felesleggel a brownie-kat.
    7. Közben habverővel verjünk kemény habot a tejszínhabból, majd tegyünk 1-1 szem epret a browniek közepére, és nyomjunk mindegyikre pici fehér télapósapkákat a habból. 


    Elkészítési tipp

    Tehetünk bele bármilyen apróra vágott magot, ha szeretjük.

    A szaggatás utáni tésztamaradékot vágjuk apró darabokra, keverjük a reggeli müzlinkhez vagy csipegessük el, csak úgy. :)