Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Másnap még finomabb" hortobágyi palacsinta

Akkor itt az ideje elkészíteni az örök nagy kedvencet, a hortobágyit!

Elő- és elkészítési idő

50 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 440 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók


  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • ~2 dl szóda
  • csipet só
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • Maradék pörkölt
  • 1-2 dl tejszín
  • 1 tk pirospaprika
  • hegyes erős paprika és tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Készítsük el a palacsintát: botmixerrel verjük fel a tojásokat, a tejet és a lisztet. Keverjük hozzá a szódát és a csipet sót is.
  2. Hevítsünk serpenyőben egy kanálnyi Vénusz étolajat, majd ha már elég forró, öntsünk bele annyi tésztát, hogy szépen elterüljön a serpenyőben. Vigyázzunk, ne legyen túl vastag! Mikor már nem tapad az aljára, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg (persze dobálhatjuk is). Süssük a másik oldalát is aranybarnára, majd folytassuk a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  3. Melegítsük meg a maradék pörköltet. Szedjük ki a szaftból a húsdarabokat, és ha csontos, akkor távolítsunk el minden csontot. Vágjuk össze éles késsel a húst, hogy könnyen a palacsintába tudjuk tölteni.
  4. A visszamaradt szaftot öntsük fel kevés tejszínnel, hintsük meg pirospaprikával, majd botmixerrel turmixoljuk le, hogy selymes paprikás szaftot kapjunk.
  5. Töltsük meg a palacsintákat a pépes hússal, és hajtsuk őket negyedbe. Ha kihűlt a hús, előmelegített sütőben (vagy mikróban) melegítsük újra.
  6. Tálaljuk forrón a paprikás szafttal, krémesre kevert tejföllel és hegyes erős paprikával!

Elkészítési tipp

Ebből a mennyiségből több palacsinta készül, a maradékból készíthetünk édességet.

Természetesen készíthetjük friss pörkölttel is a hortobágyit.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből is lehet ám palacsintát csinálni!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Másnap még finomabb" hortobágyi palacsinta

Hozzávalók


Elkészítés

  1. Készítsük el a palacsintát: botmixerrel verjük fel a tojásokat, a tejet és a lisztet. Keverjük hozzá a szódát és a csipet sót is.
  2. Hevítsünk serpenyőben egy kanálnyi Vénusz étolajat, majd ha már elég forró, öntsünk bele annyi tésztát, hogy szépen elterüljön a serpenyőben. Vigyázzunk, ne legyen túl vastag! Mikor már nem tapad az aljára, lapátkanállal óvatosan fordítsuk meg (persze dobálhatjuk is). Süssük a másik oldalát is aranybarnára, majd folytassuk a műveletet, amíg elfogy a tészta.
  3. Melegítsük meg a maradék pörköltet. Szedjük ki a szaftból a húsdarabokat, és ha csontos, akkor távolítsunk el minden csontot. Vágjuk össze éles késsel a húst, hogy könnyen a palacsintába tudjuk tölteni.
  4. A visszamaradt szaftot öntsük fel kevés tejszínnel, hintsük meg pirospaprikával, majd botmixerrel turmixoljuk le, hogy selymes paprikás szaftot kapjunk.
  5. Töltsük meg a palacsintákat a pépes hússal, és hajtsuk őket negyedbe. Ha kihűlt a hús, előmelegített sütőben (vagy mikróban) melegítsük újra.
  6. Tálaljuk forrón a paprikás szafttal, krémesre kevert tejföllel és hegyes erős paprikával!

Elkészítési tipp

Ebből a mennyiségből több palacsinta készül, a maradékból készíthetünk édességet.

Természetesen készíthetjük friss pörkölttel is a hortobágyit.

Ételallergia tipp

Gluténmentes lisztkeverékből is lehet ám palacsintát csinálni!