Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Ma ínyenc reggelire vágyunk” zöldborsókrémes-kéksajtos pirítós

A kéksajt és a borsó színben és ízben is remek páros. Pirítósra kenve pedig szuper, energiadús hétvégi reggeli!

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 278 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 200 g zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 80 g Vénusz Immuno kenőmargarin
  • 100 g kéksajt
  • kevés friss petrezselyem
  • 2-3 ág friss menta
  • só, bors
  • pékáru

Elkészítés

  1. 8-10 perc alatt pároljuk puhára a zöldborsót és a fokhagymát, majd szűrjük és csepegtessük le.
  2. Tegyük konyhai aprítógépbe a Vénusz Immuno kenőmargarinnnal, a kéksajt egynegyedével, a felaprított petrezselyemmel és a mentával, majd pürésítsük le, hogy sűrű krémet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Pirítsunk kedvünk szerinti pékárut, majd halmozzunk rá a zöldborsókrémből és a maradék kéksajtból.

Elkészítési tipp

Melegszendvicsként is kipróbálhatjuk.

A reggeliből megmaradt krémet tekerjük be egy tortillába, és megvan az uzsonnánk is!

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Ma ínyenc reggelire vágyunk” zöldborsókrémes-kéksajtos pirítós

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 8-10 perc alatt pároljuk puhára a zöldborsót és a fokhagymát, majd szűrjük és csepegtessük le.
  2. Tegyük konyhai aprítógépbe a Vénusz Immuno kenőmargarinnnal, a kéksajt egynegyedével, a felaprított petrezselyemmel és a mentával, majd pürésítsük le, hogy sűrű krémet kapjunk. Sózzuk ízlés szerint.
  3. Pirítsunk kedvünk szerinti pékárut, majd halmozzunk rá a zöldborsókrémből és a maradék kéksajtból.

Elkészítési tipp

Melegszendvicsként is kipróbálhatjuk.

A reggeliből megmaradt krémet tekerjük be egy tortillába, és megvan az uzsonnánk is!