Pikkpakk Padlizsánkrém

A sült fokhagymás padlizsánkrémtől beindul a csajos csevegés. Ráadásul egyszerű az elkészítése, így közben nem fogjuk elveszíteni a beszélgetés fonalát sem.

Elő- és elkészítési idő

5 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~140 kCal / adag

Allergének

Mustár

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 közepes padlizsán (70 dkg)
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek mustár
  • 1 ek kristálycukor
  • 1,5 dl Vénusz Omega 3&6
  • 1 citrom leve
  • bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Hosszában vágjuk ketté a padlizsánokat és vágjunk a belső felére átlós irányban bemetszéseket, de ne szeljük át a héját. Tegyük a bemetszett padlizsánt egy tepsibe és szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket, héjastól. Dobjuk be a tepsit az előmelegített sütőbe.
  3. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és keverjük el, sózzuk.
  4. 20 perc alatt megsül a padlizsán és a fokhagyma is, vegyük ki a sütőből. Hagyjuk pár percet hűlni, majd szedjük le a héjról a padlizsán húsát, és rakjuk aprítógépbe. Dobjuk mellé a fokhagyma héjából kiszabadított szép barnára sült fokhagymát is, egy kevés sót, majd lassú fokozaton aprítsuk egyenletesen krémesre.
  5. Alaposan keverjük össze a házi majonézzel a padlizsánkrémet, sózzuk igény szerint. Ha ahhoz van kedvünk, tegyük kevés citromlével még savanykásabbá.
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, lezárt dobozban.


Elkészítési tipp

Ha cukormentesre szeretnénk elkészíteni, használjunk szacharin tartalmú édesítőszert.

Aprítsunk friss koriandert a kész padlizsánkrémhez: egészen más lesz a jellege az ételnek.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

Pikkpakk Padlizsánkrém

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. Hosszában vágjuk ketté a padlizsánokat és vágjunk a belső felére átlós irányban bemetszéseket, de ne szeljük át a héját. Tegyük a bemetszett padlizsánt egy tepsibe és szórjuk mellé a fokhagymagerezdeket, héjastól. Dobjuk be a tepsit az előmelegített sütőbe.
  3. Nagy keverőedényben vagy habüstben készítsünk házi majonézt! Habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a cukorral. Folyamatos keverés mellett cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük az összes olajat, adjuk hozzá a citromot és keverjük el, sózzuk.
  4. 20 perc alatt megsül a padlizsán és a fokhagyma is, vegyük ki a sütőből. Hagyjuk pár percet hűlni, majd szedjük le a héjról a padlizsán húsát, és rakjuk aprítógépbe. Dobjuk mellé a fokhagyma héjából kiszabadított szép barnára sült fokhagymát is, egy kevés sót, majd lassú fokozaton aprítsuk egyenletesen krémesre.
  5. Alaposan keverjük össze a házi majonézzel a padlizsánkrémet, sózzuk igény szerint. Ha ahhoz van kedvünk, tegyük kevés citromlével még savanykásabbá.
  6. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, lezárt dobozban.



Elkészítési tipp

Ha cukormentesre szeretnénk elkészíteni, használjunk szacharin tartalmú édesítőszert.

Aprítsunk friss koriandert a kész padlizsánkrémhez: egészen más lesz a jellege az ételnek.

Vénusz tipp

Használjunk Vénusz Omega 3&6 olajat, ami hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.