Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Erőre kapunk tőle" hurkás csicseriborsó saláta

Egy isteni egytálétel, amivel bárkit levehetünk a lábáról. Fantasztikus vendégváró fogás!

Elő- és elkészítési idő

35 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 fő

Kalória

~ 390 Kcal

Hozzávalók

  • 2x400g csicseriborsó konzerv
  • 15 dkg májas hurka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 2-3 paradicsom
  • 1 tk római kömény
  • 1tk őrölt koriander
  • só, bors 
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és májas hurkát, majd másfél perc pirítást követően az őrölt koriandert és a római köményt is.
  2. Nyissuk ki a csicseriborsó konzerveket, öntsük le és tegyük félre a levét. Adjuk a hurkához a borsót, majd az apróra vágott paradicsomot is.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és nagy lángon néha kavargatva pirítsuk le, hogy színt kapjon és összeérjenek az ízek.
  4. 8-10 perc pirítás után öntsük rá a levét, hogy ideális állagú (kicsit pépes) legyen. Forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel meghintve.

Elkészítési tipp

Ha már unjuk a májasat, jöhet hozzá a véres hurka is.

Készülhet friss csicseriborsóból is, csak akkor már egy nappal előbb be kell áztatnunk a borsót, majd puhára kell főznünk.

Próbáljuk ki másnap, akár hidegen is, addigra lesz igazán tökéletes.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Erőre kapunk tőle" hurkás csicseriborsó saláta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hevítsünk Vénusz étolajat nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a szeletekre vágott fokhagymát és májas hurkát, majd másfél perc pirítást követően az őrölt koriandert és a római köményt is.
  2. Nyissuk ki a csicseriborsó konzerveket, öntsük le és tegyük félre a levét. Adjuk a hurkához a borsót, majd az apróra vágott paradicsomot is.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és nagy lángon néha kavargatva pirítsuk le, hogy színt kapjon és összeérjenek az ízek.
  4. 8-10 perc pirítás után öntsük rá a levét, hogy ideális állagú (kicsit pépes) legyen. Forraljuk újra.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss petrezselyemmel meghintve.

Elkészítési tipp

Ha már unjuk a májasat, jöhet hozzá a véres hurka is.

Készülhet friss csicseriborsóból is, csak akkor már egy nappal előbb be kell áztatnunk a borsót, majd puhára kell főznünk.

Próbáljuk ki másnap, akár hidegen is, addigra lesz igazán tökéletes.