Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Ez az igazi évnyitónk" tükörtojásos-sonkás pirított kenyér

Egy jó öreg klasszikus, amiért bármelyik reggel tudunk lelkesedni: sonka és tojás, az álompáros!

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 410 Kcal

Allergének

Glutén

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a bucikat, és pirítsuk őket aranybarnára a kenyérpirítóban.
  2. Forró serpenyőben hevítsünk kevés étolajat, majd üssük bele a tojásokat. Amikor megszilárdultak, fordítsuk meg őket óvatosan egy lapátkanállal, és pirítsuk meg a másik oldalukat is. Ezután zárjuk el a lángot, hagyjuk a serpenyőben kihűlni a tojásokat.
  3. Kenjük meg a bucikat a Vénusz kenőmargarinnal, helyezzük rá a sonkaszeleteket, majd a mindkét oldaláról megpirított tojásokat is.
  4. Végül tálaljuk friss rukkolával.

Elkészítési tipp

Tegyünk rá bármilyen sajtot, amit szeretünk!

A sonkát is megpiríthatjuk, ha van hozzá kedvünk.

Csomagolhatjuk is, nem folyik ki belőle a tojás.

Vénusz Omega

Háromnegyed-zsíros margarin. Zsírtartalom: 60% A Vénusz Omega kenőmargarin az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak megfelelő arányával járul hozzá a szervezet számára esszenciális zsírsavak változatos étrendbe történő beépítéséhez. A Vénusz Omega margarinoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Ez az igazi évnyitónk" tükörtojásos-sonkás pirított kenyér

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk ketté a bucikat, és pirítsuk őket aranybarnára a kenyérpirítóban.
  2. Forró serpenyőben hevítsünk kevés étolajat, majd üssük bele a tojásokat. Amikor megszilárdultak, fordítsuk meg őket óvatosan egy lapátkanállal, és pirítsuk meg a másik oldalukat is. Ezután zárjuk el a lángot, hagyjuk a serpenyőben kihűlni a tojásokat.
  3. Kenjük meg a bucikat a Vénusz kenőmargarinnal, helyezzük rá a sonkaszeleteket, majd a mindkét oldaláról megpirított tojásokat is.
  4. Végül tálaljuk friss rukkolával.

Elkészítési tipp

Tegyünk rá bármilyen sajtot, amit szeretünk!

A sonkát is megpiríthatjuk, ha van hozzá kedvünk.

Csomagolhatjuk is, nem folyik ki belőle a tojás.