Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Nem hamuba sült" húspogácsa

Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak. A tökéletes hambi pogácsához sem kell túl sok cicoma, de azért van egy két apróság, amire érdemes figyelni!

Elő- és elkészítési idő

10 + 20 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 - 6 főre

Kalória

~ 420 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökéletes hamburger egyben a legegyszerűbb is: marhahúson kívül nem is kell bele semmi más – ha megkérjük a hentest, minden bizonnyal még be is keveri nekünk. A szárazabb darált hús mellé szükségünk lesz némi marhafaggyúra is, ettől lesz majd jó szaftos a húspogácsa. Az ideális arány 80% hús és 20% faggyú, de ha valaki a szaftosabbat szereti, keverheti 70% hús és 30% faggyú arányúra is.
  2. Ha a hús megvan, nincs más dolgunk mint hozzáadni 1-2 kávéskanál sót, némi őrölt borsot, majd összegyúrni finoman, és elosztani 6 egyenlő gombócra. Két tenyerünk között lapogassuk ki a gombócokat, tegyük sütőpapírra, majd pihentessük picit a hűtőben.
  3. Sütéshez hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és közepesnél erősebb lángon süssük mindkét oldalát 1,5-2-4 percig.
  4. Kedvünk szerint süthetjük a hambit teljesen átsültre (4 perc), közepesen átsültre (2-4 perc) és enyhén átsültre (1-2 perc) is, pusztán az időzítésen múlik minden.
  5. Sütés után pihentessük a husikat vágódeszkán vagy tányéron további 1-2 percig!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Nem hamuba sült" húspogácsa

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tökéletes hamburger egyben a legegyszerűbb is: marhahúson kívül nem is kell bele semmi más – ha megkérjük a hentest, minden bizonnyal még be is keveri nekünk. A szárazabb darált hús mellé szükségünk lesz némi marhafaggyúra is, ettől lesz majd jó szaftos a húspogácsa. Az ideális arány 80% hús és 20% faggyú, de ha valaki a szaftosabbat szereti, keverheti 70% hús és 30% faggyú arányúra is.
  2. Ha a hús megvan, nincs más dolgunk mint hozzáadni 1-2 kávéskanál sót, némi őrölt borsot, majd összegyúrni finoman, és elosztani 6 egyenlő gombócra. Két tenyerünk között lapogassuk ki a gombócokat, tegyük sütőpapírra, majd pihentessük picit a hűtőben.
  3. Sütéshez hevítsünk teflonserpenyőben kevés Vénusz étolajat, majd helyezzük bele a húspogácsákat, és közepesnél erősebb lángon süssük mindkét oldalát 1,5-2-4 percig.
  4. Kedvünk szerint süthetjük a hambit teljesen átsültre (4 perc), közepesen átsültre (2-4 perc) és enyhén átsültre (1-2 perc) is, pusztán az időzítésen múlik minden.
  5. Sütés után pihentessük a husikat vágódeszkán vagy tányéron további 1-2 percig!