"Mama, ez nem olyan sajt" gluténmentes málnás cheesecake

Cheesecake tészta nélkül? Miért ne? A legjobb rész így is megmarad, csak glutén nem kerül bele.

Elő- és elkészítési idő

10 + 100 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 541 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

a tortához:

  • 500 g mascarpone
  • 5 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 2 dl tejföl
  • 80 g Vénusz Sütőmargarin (+ a tortaforma kikenéséhez)
  • 100 g túró
  • 220 g cukor
  • 1 ek keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • fél citrom leve

a málnaöntethez:

  • 400 g málna
  • 60 g cukor

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A légkeverést kapcsoljuk ki, ha van.
  2. Konyhai robotgépben krémkeverő lapáttal keverjük egyenletesre a mascarponét a Vénusz Sütőmargarinnal. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojások sárgáját és fehérjét, egyszerre mindig csak egyet.
  3. Keverjük hozzá a cukrot is, majd a keményítőt, a csipet sót, a vaníliát, a tejfölt és végül a citromot is.
  4. Kenjük ki a kapcsos tortaformát Vénusz Sütőmargarinnal, majd öntsük bele a híg krémet. Tegyük az egészet egy magas falú tepsibe, majd öntsünk a tepsibe 4-5 dl vizet, hogy a felszálló gőzben készüljön a torta. Vigyázzunk, hogy a tortaformába ne kerüljön víz!
  5. Tegyük a tepsit a tortaformával az előmelegített sütőbe, majd kb. 100 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd a fogyasztásig pihentessük legalább 4-5 órát a hűtőszekrényben.
  6. Közben készítsük el a málnaszószt: a megmosott, leszárított málna háromnegyedét főzzük össze a cukorral 30-40 perc alatt, hogy teljesen összeessen. Igény szerint nagy lyukú szűrő segítségével távolítsuk el a magjait, majd ha lehűlt, keverjük össze a maradék málnával.

Elkészítési tipp

A tészta keveréséhez használjunk szobahőmérsékletű alapanyagokat! Keverés közben ne verjük túl a krémet: a sok levegő bevitelétől habosabb lesz, de ez nem tesz jót a tortának.

Sütés közben a torta megemelkedik és töredezik majd a teteje, de ahogy hűl le, visszamegy.

Ha nem zár rendesen a tortaformánk, tekerjük körbe hőálló folpackkal az alját.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mama, ez nem olyan sajt" gluténmentes málnás cheesecake

Hozzávalók

a tortához:

a málnaöntethez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. A légkeverést kapcsoljuk ki, ha van.
  2. Konyhai robotgépben krémkeverő lapáttal keverjük egyenletesre a mascarponét a Vénusz Sütőmargarinnal. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojások sárgáját és fehérjét, egyszerre mindig csak egyet.
  3. Keverjük hozzá a cukrot is, majd a keményítőt, a csipet sót, a vaníliát, a tejfölt és végül a citromot is.
  4. Kenjük ki a kapcsos tortaformát Vénusz Sütőmargarinnal, majd öntsük bele a híg krémet. Tegyük az egészet egy magas falú tepsibe, majd öntsünk a tepsibe 4-5 dl vizet, hogy a felszálló gőzben készüljön a torta. Vigyázzunk, hogy a tortaformába ne kerüljön víz!
  5. Tegyük a tepsit a tortaformával az előmelegített sütőbe, majd kb. 100 perc alatt süssük készre. Hagyjuk a sütőben kihűlni, majd a fogyasztásig pihentessük legalább 4-5 órát a hűtőszekrényben.
  6. Közben készítsük el a málnaszószt: a megmosott, leszárított málna háromnegyedét főzzük össze a cukorral 30-40 perc alatt, hogy teljesen összeessen. Igény szerint nagy lyukú szűrő segítségével távolítsuk el a magjait, majd ha lehűlt, keverjük össze a maradék málnával.

Elkészítési tipp

A tészta keveréséhez használjunk szobahőmérsékletű alapanyagokat! Keverés közben ne verjük túl a krémet: a sok levegő bevitelétől habosabb lesz, de ez nem tesz jót a tortának.

Sütés közben a torta megemelkedik és töredezik majd a teteje, de ahogy hűl le, visszamegy.

Ha nem zár rendesen a tortaformánk, tekerjük körbe hőálló folpackkal az alját.