Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Mi így halászunk" grillezett pisztráng csöveskukoricával

A pisztráng ropogós bőre fantasztikus grillezve! Az édes főtt kukoricával együtt tálalva akkor is vízparton érezzük majd magunkat, ha amúgy csak a kertben készítjük el.

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

2 főre

Kalória

~ 700 Kcal

Allergének

Hal

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 2 db pisztráng
  • 2-3 cső kukorica
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • friss kakukkfű és rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a halakat, majd mossuk át és szárítsuk le alaposan mindkettőt.
  2. Távolítsuk el a kukoricacsövek héját. Ha elég friss és tejes a kukorica, akkor nem szükséges előfőzni, ha viszont érzésre már kicsit keményebb, akkor lobogó sós vízben 10 perc alatt főzzük elő.
  3. Kenjük be finoman étolajjal a halakat, dörzsöljük be sóval (belül is), borssal és friss kakukkfűvel, rozmaringgal.  Tegyük összezárható halsütő rácsra, amivel könnyen meg tudjuk majd forgatni.
  4. Helyezzük a pisztrángot a parázs fölé, pakoljuk mellé a kukoricákat is, majd 10-15 perc alatt, időnként megforgatva süssük készre.
  5. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Grill híján sütővel, egy tepsiben is elkészíthetjük a receptet – akár grillfokozattal, akár légkeveréssel.

Rejtsünk pár gerezd fokhagymát is a hal hasába!

Sütés közben hintsünk pár csepp fehérbort a halra.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Mi így halászunk" grillezett pisztráng csöveskukoricával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg alaposan a halakat, majd mossuk át és szárítsuk le alaposan mindkettőt.
  2. Távolítsuk el a kukoricacsövek héját. Ha elég friss és tejes a kukorica, akkor nem szükséges előfőzni, ha viszont érzésre már kicsit keményebb, akkor lobogó sós vízben 10 perc alatt főzzük elő.
  3. Kenjük be finoman étolajjal a halakat, dörzsöljük be sóval (belül is), borssal és friss kakukkfűvel, rozmaringgal.  Tegyük összezárható halsütő rácsra, amivel könnyen meg tudjuk majd forgatni.
  4. Helyezzük a pisztrángot a parázs fölé, pakoljuk mellé a kukoricákat is, majd 10-15 perc alatt, időnként megforgatva süssük készre.
  5. Tálaljuk forrón!

Elkészítési tipp

Grill híján sütővel, egy tepsiben is elkészíthetjük a receptet – akár grillfokozattal, akár légkeveréssel.

Rejtsünk pár gerezd fokhagymát is a hal hasába!

Sütés közben hintsünk pár csepp fehérbort a halra.