Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

"Az én puliszkám" grillezett polenta sült zöldségekkel és pestóval

A polenta laktató, hamar elkészül és fantasztikus kiegészítője a nyári sült zöldségeknek.

Elő- és elkészítési idő

40 + 40 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

4 főre

Kalória

~ 384 Kcal

Hozzávalók

  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 l víz
  • 2 ek Vénusz Omega 3&6 étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kis cukkini
  • 1 kápia paprika
  • 100 g spenót
  • 120 g ceruzabab
  • fél marok koktélparadicsom
  • 1 dl vörös pesto
  • friss rozmaring
  • só, bors

Elkészítés

  1. Kezdjük a polentával: magas falú edényben keverjük csomómentesre a kukoricadarát vízzel. Sózzuk, majd gyakran megkeverve forraljuk fel és főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik. Ha kész, öntsük Vénusz étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd hagyjuk megdermedni.
  2. Mossuk és szárítsuk meg az összes zöldséget. A paprikát csumázzuk és magozzuk ki, a paradicsomokat vágjuk félbe, a cukkiniket szeljük vékonyra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd nagy lángon pirítsuk le a feldarabolt zöldségeket. Ízesítsük friss rozmaringgal, sózzuk kedvünk szerint, majd süssük 10-15 percig, amíg minden alapanyag megpuhul és színt kap. Végül keverjük hozzá a pestót is, majd forraljuk készre.
  4. Vágjuk tetszésünk szerinti formára a megszilárdult polentát, majd egy másik serpenyőben, kevés étolajon és nagy lángon pirítsuk meg a lepények mindkét oldalát 5-10 perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón a pestós zöldségekkel!

Elkészítési tipp

Próbáljunk előfőzött polentát találni, így még gyorsabban elkészül az ebéd!

Akár egy nappal korábban is elkészíthetjük a polentát.

Vénusz Omega étolaj

A Vénusz Omega finomított repce- és első préselésű finomított napraforgó-étolaj keveréke. A termékben felhasznált első préselésű napraforgó étolajat egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítjuk és szűrjük. A Vénusz Omega a benne található repceolajnak köszönhetően természetes Omega-3 és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, így hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához*. *A kedvező hatás napi 2 g alfa-linolénsav (ALA) és 10g linolsav (LA) fogyasztásával érhető el.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

"Az én puliszkám" grillezett polenta sült zöldségekkel és pestóval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdjük a polentával: magas falú edényben keverjük csomómentesre a kukoricadarát vízzel. Sózzuk, majd gyakran megkeverve forraljuk fel és főzzük 10 percig, amíg besűrűsödik. Ha kész, öntsük Vénusz étolajjal enyhén kikent tepsibe, majd hagyjuk megdermedni.
  2. Mossuk és szárítsuk meg az összes zöldséget. A paprikát csumázzuk és magozzuk ki, a paradicsomokat vágjuk félbe, a cukkiniket szeljük vékonyra.
  3. Nagy teflonserpenyőben hevítsünk étolajat, majd nagy lángon pirítsuk le a feldarabolt zöldségeket. Ízesítsük friss rozmaringgal, sózzuk kedvünk szerint, majd süssük 10-15 percig, amíg minden alapanyag megpuhul és színt kap. Végül keverjük hozzá a pestót is, majd forraljuk készre.
  4. Vágjuk tetszésünk szerinti formára a megszilárdult polentát, majd egy másik serpenyőben, kevés étolajon és nagy lángon pirítsuk meg a lepények mindkét oldalát 5-10 perc alatt.
  5. Tálaljuk forrón a pestós zöldségekkel!

Elkészítési tipp

Próbáljunk előfőzött polentát találni, így még gyorsabban elkészül az ebéd!

Akár egy nappal korábban is elkészíthetjük a polentát.