„TV-atlétáink jutalma” Csicseriborsó laposkenyér lilahagymával

Egy ilyen lepénnyel nyugodtan leülhetünk a vendégekkel meccset nézni, biztosan elfogy az egész tepsi.

Elő- és elkészítési idő

10 + 10 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 fő

Kalória

~ 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük csomómentesre a vizet a csicseriborsó liszttel és a sóval. Hagyjuk pihenni 30-40 percet.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Pucoljuk meg és szeljük vékony karikákra a hagymákat
  4. Tegyünk egy nagy, mély tepsit üresen az előmelegített sütőbe 7 percre. Ha elég forró, vegyük ki, majd kanálnyi Vénusz Sütőmargarin segítségével egyenletesen vonjuk be zsiradékkal. Öntsük rá azonnal a sűrű tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 4 percre. Vegyük ki újra, halmozzuk rá a felszeletelt hagymát és némi friss kakukkfüvet, majd tegyük vissza további 6-7 percre. Akkor lesz kész, amikor a lepény teteje elkezd barnulni!
  5. Tálaljuk azonnal frissen őrölt borssal.

Elkészítési tipp

Rozmaringgal is nagyon finom!

Tálaljuk krémesre kevert tejföllel.

Tehetünk rá kolbász karikákat is, ha húsos verzióra vágynánk inkább.

Vénusz Natúr Sütőmargarin

A Vénusz margarinokhoz a repce legjavát használjuk fel. A magokból először fizikai úton első préselésű repceolajat nyerünk ki, amit finomítunk, majd más növényi olajokkal gazdagítunk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„TV-atlétáink jutalma” Csicseriborsó laposkenyér lilahagymával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverjük csomómentesre a vizet a csicseriborsó liszttel és a sóval. Hagyjuk pihenni 30-40 percet.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  3. Pucoljuk meg és szeljük vékony karikákra a hagymákat
  4. Tegyünk egy nagy, mély tepsit üresen az előmelegített sütőbe 7 percre. Ha elég forró, vegyük ki, majd kanálnyi Vénusz Sütőmargarin segítségével egyenletesen vonjuk be zsiradékkal. Öntsük rá azonnal a sűrű tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 4 percre. Vegyük ki újra, halmozzuk rá a felszeletelt hagymát és némi friss kakukkfüvet, majd tegyük vissza további 6-7 percre. Akkor lesz kész, amikor a lepény teteje elkezd barnulni!
  5. Tálaljuk azonnal frissen őrölt borssal.

Elkészítési tipp

Rozmaringgal is nagyon finom!

Tálaljuk krémesre kevert tejföllel.

Tehetünk rá kolbász karikákat is, ha húsos verzióra vágynánk inkább.