Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„A mi tengerünknek ilyen a gyümölcse” Petrezselymes húsos ragu kagylótésztával

Sűrű, ízes ragu, házias kagylótészta és petrezselyem: mi kellhet még a boldogsághoz, ha éhes a gyomor?

Elő- és elkészítési idő

3 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 540 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 ek Vénusz étolaj
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 tk őrölt koriander
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5-6 babérlevél
  • 1 ek mustár
  • 2 dl tejszín
  • 80 g petrezselyem
  • 1 csomag kagylótészta
  • só, bors
  • tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá az ínaktól megtisztított, lehártyázott, 4-5 centis kockákra vágott marhahúst. Hintsük meg a fűszerekkel, majd időnként átkavarva pirítsuk további 10 percig, amíg a marhahús elkezd levet ereszteni.
  2. Adjuk a húshoz a kanálnyi mustárt, a babérleveleket, a koktélparadicsomokat egészben és a paradicsompürét, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Fedjük le, és időnként megkavargatva főzzük alacsony lángon 2 órán át.
  3. Ha a hús megpuhult, öntsük fel a tejszínnel, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd néha átkavarva főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forrásban lévő vízben főzzük készre a kagylótésztát a zacskón található utasítások szerint.
  5. Tálaljuk forrón a marharaguval, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.

Elkészítési tipp

Marha pofából is készíthetjük a ragut!

Kevés szálzellert is keverhetünk a raguba.

Akár duplázhatjuk is a petrezselyem mennyiségét, attól csak még ízesebb lesz.

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„A mi tengerünknek ilyen a gyümölcse” Petrezselymes húsos ragu kagylótésztával

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú fazékban, kevés olajon pirítsuk le a felaprított hagymát, fokhagymát. Mielőtt színt kapna, adjuk hozzá az ínaktól megtisztított, lehártyázott, 4-5 centis kockákra vágott marhahúst. Hintsük meg a fűszerekkel, majd időnként átkavarva pirítsuk további 10 percig, amíg a marhahús elkezd levet ereszteni.
  2. Adjuk a húshoz a kanálnyi mustárt, a babérleveleket, a koktélparadicsomokat egészben és a paradicsompürét, majd öntsük fel a száraz fehérborral. Fedjük le, és időnként megkavargatva főzzük alacsony lángon 2 órán át.
  3. Ha a hús megpuhult, öntsük fel a tejszínnel, keverjük hozzá a felaprított petrezselymet, majd néha átkavarva főzzük készre. Sózzuk ízlés szerint!
  4. Forrásban lévő vízben főzzük készre a kagylótésztát a zacskón található utasítások szerint.
  5. Tálaljuk forrón a marharaguval, kevés krémesre kevert tejföllel és frissen őrölt borssal.

Elkészítési tipp

Marha pofából is készíthetjük a ragut!

Kevés szálzellert is keverhetünk a raguba.

Akár duplázhatjuk is a petrezselyem mennyiségét, attól csak még ízesebb lesz.