Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Nyáron is csokival eszem” Gyümölcsnyársak csokiszósszal

Az is megeszi egy kis csokiszósszal a gyümölcsöt, aki amúgy nem szereti! Egy nyári délután érdemes kipróbálni a gyümölcsnyársakat süti helyett, imádni fogja mindenki.

Elő- és elkészítési idő

15 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az epret, vágjuk le a szárát. A mangót és a kivit pucoljuk meg, és vágjuk 2-3 cm-es hasonló formájú darabokra. Húzzunk minden nyárs tetejére 1-1 gyümölcsöt.
  2. Forraljunk vizet, majd vízgőz felett olvasszuk fel a kockákra tört étcsokit. Ahogy olvad, folyamatosan kevergessük, majd adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint. Keverjük tovább addig, amíg teljesen homogén, csillogó szószt kapunk. Szedjük le a tűzről, ha elkészült.
  3. A nyársak tetejét, nagyjából a gyümölcsök feléig mártsuk bele a csokiszószba, majd a nyársakat tegyük egy akkora pohárba, amiből már nem fordulnak ki.
  4. Fogyaszthatjuk melegen, de meg is várhatjuk, hogy megdermedjen a csoki.

Elkészítési tipp

Válasszunk idény szerinti gyümölcsöket.

A még forró csokit megszórhatjuk apróra vágott magokkal (dió, mogyoró) vagy épp kókuszreszelékkel is.

Érdemes kipróbálni fehér csokival is!

Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarin

A Vénusz Vaníliaízű Sütőmargarint elsősorban azoknak ajánljuk, akik a vanília ízét, illatát és a növényi alapú termékeket kedvelik édes sütemények készítéséhez. Különleges vaníliaízével ritka termék a piacon.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Nyáron is csokival eszem” Gyümölcsnyársak csokiszósszal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg alaposan az epret, vágjuk le a szárát. A mangót és a kivit pucoljuk meg, és vágjuk 2-3 cm-es hasonló formájú darabokra. Húzzunk minden nyárs tetejére 1-1 gyümölcsöt.
  2. Forraljunk vizet, majd vízgőz felett olvasszuk fel a kockákra tört étcsokit. Ahogy olvad, folyamatosan kevergessük, majd adjuk hozzá a Vénusz sütőmargarint. Keverjük tovább addig, amíg teljesen homogén, csillogó szószt kapunk. Szedjük le a tűzről, ha elkészült.
  3. A nyársak tetejét, nagyjából a gyümölcsök feléig mártsuk bele a csokiszószba, majd a nyársakat tegyük egy akkora pohárba, amiből már nem fordulnak ki.
  4. Fogyaszthatjuk melegen, de meg is várhatjuk, hogy megdermedjen a csoki.

Elkészítési tipp

Válasszunk idény szerinti gyümölcsöket.

A még forró csokit megszórhatjuk apróra vágott magokkal (dió, mogyoró) vagy épp kókuszreszelékkel is.

Érdemes kipróbálni fehér csokival is!