A tökéletes tejszínhab titka – „Otthon jobb, mint a cukiban”

Minden desszertet meg tud koronázni egy kanál tejszínhab: mutatjuk a titkát!

Elő- és elkészítési idő

10 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

4 fő

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 3 dl tejszínhab
  • 100 g porcukor
  • csipet só

Elkészítés

  1. Válasszunk minimum 30%-os zsírtartalmú tejszínt. A tejszínt, a habverőt és a habüstöt is tegyük mélyhűtőbe mielőtt használnánk, de figyeljünk arra, hogy a tejszín ne fagyjon meg.
  2. Öntsük a lehűtött habüstbe a tejszínt, és kezdjük el felverni közepesnél alacsonyabb fordulatszámon. Amikor kezd összeállni (3-4 perc), adagoljuk hozzá a porcukrot és a csipet sót. Ekkor emelhetünk a fordulatszámon is. 10 perc se kell, és kész is van!
  3. Figyeljünk, hogy ne verjük túl, mert egy idő után könnyen kicsapódhat, és vaj állagúvá válik! 
Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

895 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

A tökéletes tejszínhab titka – „Otthon jobb, mint a cukiban”

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Válasszunk minimum 30%-os zsírtartalmú tejszínt. A tejszínt, a habverőt és a habüstöt is tegyük mélyhűtőbe mielőtt használnánk, de figyeljünk arra, hogy a tejszín ne fagyjon meg.
  2. Öntsük a lehűtött habüstbe a tejszínt, és kezdjük el felverni közepesnél alacsonyabb fordulatszámon. Amikor kezd összeállni (3-4 perc), adagoljuk hozzá a porcukrot és a csipet sót. Ekkor emelhetünk a fordulatszámon is. 10 perc se kell, és kész is van!
  3. Figyeljünk, hogy ne verjük túl, mert egy idő után könnyen kicsapódhat, és vaj állagúvá válik!