Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

„Egy kosár az én finomságaimból” tápiókás csokis kosár

A tápióka Dél-Amerikában őshonos, de szerencsére mindenhol ugyanolyan finom, így itthon is fantasztikus csokis kosár lehet belőle.

Elő- és elkészítési idő

60 perc

Nehézségi szint

nehéz

Költség

Mennyiség

12 kosárka

Kalória

~ 220 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A tésztához:

A pudinghoz:

  • 8 dkg tápiókagyöngy
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 150 g étcsoki
  • 50 g cukor
  • aszalt mangó vagy narancshéj díszítésnek

Elkészítés

  1. Kezdjük a tésztakosárral! Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, a cukorból, a tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból. Ha összeállt, fóliázzuk be és tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a pudingot. Áztassuk be a tejszínbe és a tejbe a tápiókagyöngyöket a cukorral, majd 10 perc elteltével kezdjük el főzni alacsony lángon. Kavargassuk gyakran, le ne tapadjon! Főzzük készre 10-15 perc alatt, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a feldarabolt étcsokit, hogy teljesen egyneművé olvadjon. Ha kész, töltsük habzsákba, és tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd nagy méretű pogácsaszaggatóval formázzunk belőle 10-12 cm átmérőjű korongokat. Helyezzük a korongokat muffinformába, kicsit nyomkodjuk bele, hogy egyenletes legyen a tészta, és felvegye a forma recés mintáját. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 14-17 perc alatt, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha kész, szedjük ki a formából a kosárkákat, és hagyjuk őket kihűlni.
  5. Töltsük meg a habzsákból tápiókapudinggal a kosárkákat. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, tálaljuk apróra vágott aszlat mangóval, vagy naranccsal.

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük előző este is a pudingot, csak felhasználás előtt keverjük majd át!

Pihentethetjük akár egész éjjel a begyúrt tésztát is.

Érdemes csipetnyi sót tenni minden édes tésztához is, így teltebb lesz az íze!

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

„Egy kosár az én finomságaimból” tápiókás csokis kosár

Hozzávalók

A tésztához:

A pudinghoz:

Elkészítés

  1. Kezdjük a tésztakosárral! Gyúrjunk pitetésztát a lisztből, a cukorból, a tojásból és a Vénusz Sütőmargarinból. Ha összeállt, fóliázzuk be és tegyük hűtőszekrénybe fél órára.
  2. Amíg a tészta pihen, készítsük el a pudingot. Áztassuk be a tejszínbe és a tejbe a tápiókagyöngyöket a cukorral, majd 10 perc elteltével kezdjük el főzni alacsony lángon. Kavargassuk gyakran, le ne tapadjon! Főzzük készre 10-15 perc alatt, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a feldarabolt étcsokit, hogy teljesen egyneművé olvadjon. Ha kész, töltsük habzsákba, és tegyük hűtőszekrénybe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagságúra, majd nagy méretű pogácsaszaggatóval formázzunk belőle 10-12 cm átmérőjű korongokat. Helyezzük a korongokat muffinformába, kicsit nyomkodjuk bele, hogy egyenletes legyen a tészta, és felvegye a forma recés mintáját. Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre 14-17 perc alatt, amíg a tészta aranybarna lesz. Ha kész, szedjük ki a formából a kosárkákat, és hagyjuk őket kihűlni.
  5. Töltsük meg a habzsákból tápiókapudinggal a kosárkákat. Fogyasztásig tároljuk hűtőszekrényben, tálaljuk apróra vágott aszlat mangóval, vagy naranccsal.

Elkészítési tipp

Elkészíthetjük előző este is a pudingot, csak felhasználás előtt keverjük majd át!

Pihentethetjük akár egész éjjel a begyúrt tésztát is.

Érdemes csipetnyi sót tenni minden édes tésztához is, így teltebb lesz az íze!