Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Nekem jöhet sajt nélkül is” pulled chicken szendó

Sajttal vagy sajt nélkül, szinte mindegy, mert a pulled chickenből készülő szendvics így is úgy is szaftos, laktató és nagyon finom.

Elő- és elkészítési idő

4 óra

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

8 főre

Kalória

~ 535 Kcal

Allergének

Glutén

Mustár

Szója

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

A csirkéhez:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2-4 db csirke felsőcomb filé
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek mustár
  • 1 k őrölt koriander
  • fél kk őrölt szerecsendió
  • 2 ek cukor
  • 4 ek Vénusz étolaj
  • 3-4 db babérlevél
  • 2 tk só

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Helyezzük tepsibe egyben a csirkehúst, majd alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalójával. Zárjuk le légmentesen alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe 4 órára.
  3. Ha kész, töltsük a húst két szelet kenyér közé, ízlés szerint sajttal vagy nélküle!
  4. Hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz Immuno Kenőmargarint nagy teflonserpenyőben, majd közepes lángon, egyszer átforgatva pirítsuk meg benne 10-12 perc alatt a szendvicset.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss salátával!

Elkészítési tipp

Kis fapálcikákkal, fogvájóval könnyen össze tudjuk fogni a szendvicseket, hogy forgatáskor se essenek szét!

Ízlés szerint kevés cayenne borsot is tehetünk a csirke mellé a sütőbe!

4 óra viszonylag alacsony hőfokú sütés alatt vajpuhává változik a hús, kanállal lehet majd darabolni!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

896 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Nekem jöhet sajt nélkül is” pulled chicken szendó

Hozzávalók

A csirkéhez:

A szendvicshez:

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
  2. Helyezzük tepsibe egyben a csirkehúst, majd alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalójával. Zárjuk le légmentesen alufóliával, majd tegyük az előmelegített sütőbe 4 órára.
  3. Ha kész, töltsük a húst két szelet kenyér közé, ízlés szerint sajttal vagy nélküle!
  4. Hevítsünk egy evőkanálnyi Vénusz Immuno Kenőmargarint nagy teflonserpenyőben, majd közepes lángon, egyszer átforgatva pirítsuk meg benne 10-12 perc alatt a szendvicset.
  5. Tálaljuk forrón, kevés friss salátával!

Elkészítési tipp

Kis fapálcikákkal, fogvájóval könnyen össze tudjuk fogni a szendvicseket, hogy forgatáskor se essenek szét!

Ízlés szerint kevés cayenne borsot is tehetünk a csirke mellé a sütőbe!

4 óra viszonylag alacsony hőfokú sütés alatt vajpuhává változik a hús, kanállal lehet majd darabolni!