Bezár Adagolást segítő kupakkal Tudj meg többet itt!

“Ez aztán emberes” Krumplifőzelék bazsalikomos pacalraguval

Még picit várni kell a friss krumplira, addig is készítsünk a tavalyiból főzeléket, hozzá pedig egy kiadós, paradicsomos pacal ragut.

Elő- és elkészítési idő

240 perc

Nehézségi szint

közepes

Költség

Mennyiség

6 főre

Kalória

~ 460 Kcal

Allergének

Tej és tejszármazékok

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

  • 1 kg sárga krumpli
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 1 kg előkészített marha pacal
  • 2 ek Vénusz étolaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv hámozott paradicsom (vagy 70 dkg friss, hámozott paradicsom)
  • 2 dl fehérbor
  • 6 babérlevél
  • 1 citrom leve
  • 2 szál friss kakukkfű
  • maroknyi friss bazsalikom
  • só, bors
  • pecorino vagy parmezán a tálaláshoz

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk meg a hagymát és afokhagymát. Adjuk hozzá a konyhakész, felcsíkozott pacalt, majd öntsük fel a fehérborral. Keverjük hozzá a paradicsomot és a fűszernövényeket (a bazsalikomból hagyjunk a tálaláshoz is), majd közepes lángon főzzük teljesen puhára 2-3 óra alatt. Az elpárolgott vizet mindig pótoljuk! Sózzuk ízlés szerint!

  2. Közben készítsük el a krumplifőzeléket: Kevés étolajon pirítsuk le a felaprított hagymát és a fokhagymát. Keverjük hozzá a megpucolt és feldarabolt krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük puhára 35-40 perc alatt. Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel keverjük krémes, főzelék állagúra.

  3. Ha megpuhult a pacal, sűrítsük a kívánt sűrűségűre, facsarjuk bele a citrom levét, és már fogyaszthatjuk is! Tálaljuk friss bazsalikommal és kevés reszelt pecorinoval vagy parmezánnal.


Elkészítési tipp

Használjunk konyhakész, tisztított, előfőzött pacalt, így sok időt megspórolunk majd.

Ételallergia tipp

Ha szeretjük a csípős ízeket, tálaljuk friss chilivel a ragut!

Vénusz 100% napraforgó-étolaj

A Vénusz 100% napraforgó-étolajokhoz kizárólag gondosan válogatott napraforgómagokból első préseléssel kinyert olajat használunk fel, amit aztán egy természetesebb eljárással, fizikai módon finomítunk és szűrünk.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

897 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Ez aztán emberes” Krumplifőzelék bazsalikomos pacalraguval

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magas falú edényben, kevés étolajon pirítsuk meg a hagymát és afokhagymát. Adjuk hozzá a konyhakész, felcsíkozott pacalt, majd öntsük fel a fehérborral. Keverjük hozzá a paradicsomot és a fűszernövényeket (a bazsalikomból hagyjunk a tálaláshoz is), majd közepes lángon főzzük teljesen puhára 2-3 óra alatt. Az elpárolgott vizet mindig pótoljuk! Sózzuk ízlés szerint!

  2. Közben készítsük el a krumplifőzeléket: Kevés étolajon pirítsuk le a felaprított hagymát és a fokhagymát. Keverjük hozzá a megpucolt és feldarabolt krumplit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük puhára 35-40 perc alatt. Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel keverjük krémes, főzelék állagúra.

  3. Ha megpuhult a pacal, sűrítsük a kívánt sűrűségűre, facsarjuk bele a citrom levét, és már fogyaszthatjuk is! Tálaljuk friss bazsalikommal és kevés reszelt pecorinoval vagy parmezánnal.



Elkészítési tipp

Használjunk konyhakész, tisztított, előfőzött pacalt, így sok időt megspórolunk majd.

Ételallergia tipp

Ha szeretjük a csípős ízeket, tálaljuk friss chilivel a ragut!