897 db recept találat. Elértél a lista aljára.
A hazai Vénusz étolajok egy literes kiszerelésű palackjait adagolást segítő kupakkal láttuk el. Így kétféle öntési irány közül választhatsz a szabályozható olajöntéshez.
Ráadásul környezeti lábnyoma is kisebb, hiszen termékenként összesen 3,04 grammal kevesebb műanyagot használunk fel a gyártás során a korábbi csomagoláshoz képest, ami 11%-os csökkenésnek feleltethető meg.
A bunda extrán ropog, ha apróra vágott diót keverünk hozzá. Próbáljuk ki borjúból!
40 + 15 perc
közepes
4 fő
~ 1300 Kcal
Magas falú edényben, sózott vízben 20-25 perc alatt főzzük puhára a megpucolt, meghámozott krumplit. Ha megpuhult, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeljük szeletekre.
Készítsük el a házi majonézt: nagy keverőedényben, habverővel keverjük ki a tojás sárgáját a mustárral és a csipet cukorral. Folyamatos keverés mellett, cseppenként kezdjük hozzáadagolni az olajat. Önthetjük vékony sugárban is, a lényeg, hogy rögtön keverjük át a tojással, és ne hagyjuk, hogy kicsapódjon az olaj. Ha beleöntöttük mindet, keverjük hozzá a lereszelt szerecsendiót, a kanálnyi almaecetet és a tejfölt.
Sózzuk ízlés szerint, majd forgassuk hozzá a krumplit és a felaprított petrezselymet. Tegyük hűtőszekrénybe amíg elkészül az ebéd!
Nagy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű Vénusz Sütőolajat.
Sózzuk, borsozzuk be a kiklopfolt borjúcomb szeleteket. Forgassuk a szeleteket lisztbe, majd a felesleget ütögessük le. Mártsuk meg a felvert tojásban, majd végül forgassuk aprított dióval kevert zsemlemorzsába.
Ha elég forró az olaj, helyezzük bele óvatosan a dióbundás húsokat, majd egyszer átforgatva süssük aranybarnára. Papírtörlőn csepegtessük le, és fogyasszuk forrón a petrezselymes krumplisalátával.
Teszteljük apró morzsadarabbal, hogy elég forró-e az olaj.
Ha mi magunk klopfoljuk a borjúcombot, szeljünk egy centi vastag szeleteket, majd finoman és kíméletesen vékonyítsuk el a harmadára.
Keverjünk a házi majonézhez pár csepp tökmagolajat is, nagyon finom lesz!
TOVÁBBI RECEPTEK |
897 db recept találat. Elértél a lista aljára.
Sikeres regisztráció