“Gyümiből sosem elég” Banános tejpite

Krémes, tejes, édes. A tejpite megérdemli, hogy megünnepeljük vele a hétköznapokat. 

Elő- és elkészítési idő

40 perc

Nehézségi szint

egyszerű

Költség

Mennyiség

12 szelet

Kalória

~ 150 Kcal

Allergének

Glutén

Tej és tejszármazékok

Tojás

ALLERGÉN KISOKOS

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  2. Nagy keverőedényben verjük fel a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, a vaníliát és végül a lisztet.

  3. Kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal kenjünk ki egy piteformát, hintsük be egyenletesen kanálnyi liszttel, majd ütögessük ki a felesleget.

  4. Pucoljuk meg a banánt, karikázzuk fel, majd terítsük el a piteformában. Öntsük rá a híg tésztát, tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.

  5. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni!

Elkészítési tipp

Banán helyett készíthetjük bármilyen szezonális gyümölccsel.

Ne aggódjunk, ha megemelkedik a tészta sütés közben, ahogy hűl, újra visszamegy majd a formába.

Hintsük be barnacukorral a sütés vége előtt 10 perccel a sütit, nagyon finom lesz rápirulva!

Vénusz Vajízű Sütőmargarin

A Vénusz Vajízű Sütőmargarint elsősorban sütéshez, édes vagy sós sütemények készítéséhez, valamint azoknak a családoknak ajánljuk, akik a tradicionális ízeket és a növényi alapú termékeket kedvelik.

Ha úgy érzed másoknak is érdekes lehet, oszd meg velük!

TOVÁBBI RECEPTEK

894 db recept találat. Elértél a lista aljára.

Betöltést jelző forgó ikon

További receptek betöltése

“Gyümiből sosem elég” Banános tejpite

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

  2. Nagy keverőedényben verjük fel a tojásokat a cukorral. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, a felolvasztott Vénusz Sütőmargarint, a vaníliát és végül a lisztet.

  3. Kevés Vénusz Vajízű Sütőmargarinnal kenjünk ki egy piteformát, hintsük be egyenletesen kanálnyi liszttel, majd ütögessük ki a felesleget.

  4. Pucoljuk meg a banánt, karikázzuk fel, majd terítsük el a piteformában. Öntsük rá a híg tésztát, tegyük az előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.

  5. Fogyasztás előtt hagyjuk kihűlni!


Elkészítési tipp

Banán helyett készíthetjük bármilyen szezonális gyümölccsel.

Ne aggódjunk, ha megemelkedik a tészta sütés közben, ahogy hűl, újra visszamegy majd a formába.

Hintsük be barnacukorral a sütés vége előtt 10 perccel a sütit, nagyon finom lesz rápirulva!